Muslim vil stanse salmesang

Kommunestyret i Grimjstad insisterer på å åpne møtene med salmesang. Det vil SV-politiker og muslim Issifou Koanda ha en slutt på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle kommunestyremøter i Grimstad åpnes med avsynging av salmen «Gud signe vårt dyre fedreland». I et år har SV-representant og muslim Issifou Koanda prøvd å akseptere dette, men nå har han fått nok.

- Jeg ønsker at de andre skal tolerere mitt syn ved å åpne kommunsetyremøtene på en annen måte, sier han til Agderposten.

Han betegner salmesangen som «en fin tradisjon», men påpeker at verden forandrer seg, og at det ikke er slik lenger at alle kommunestyremedlemmer har samme tro.

- Andre kan syne at dette er en bagatell. Men for meg som muslim er det alvorlig at jeg skal være nødt til å høre på en kristen salme i forkant av hvert kommunestyremøte, sier Koanda.

- Uskydlig salme

Ordfører Per Svenningsen fra Arbeiderpartiet ser ingen grunn til å fjerne salmesangen.

- Vi snakker om fedrelandssalmen vår og ikke hvilken som helst salme. Etter min mening er det en «uskyldig» salme, sier han til Agderposten.

Svenningsen sier han hadde forstått kritikken bedre hvis møtebne åpnet med en andakt, men synes ikke det er noen grunn til å bekyrmre seg over at noen blir støtt av fedrelandssalmen.

- Dette er ingen stor sak.