+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Terrorangrepene på Sri Lanka:

- Muslimene har blitt «de fremmede»

Etter borgerkrigens slutt i 2009, er muslimene på Sri Lanka de som diskrimineres og angripes mest. Et terrorangrep begått i islams navn er deres verste marerittet.

SJOKKERTE OG REDDE: I denne smale og støyende handlegata, like ved Den røde moske, er bevæpnet politi overvåket området. Før bønnen gikk alle raskt og bestemt til moskeen, det samme ved slutt. - Ja, jeg er redd, sier muslimer Dagbladet har pratet med her. Foto: John Terje Pedersen
SJOKKERTE OG REDDE: I denne smale og støyende handlegata, like ved Den røde moske, er bevæpnet politi overvåket området. Før bønnen gikk alle raskt og bestemt til moskeen, det samme ved slutt. - Ja, jeg er redd, sier muslimer Dagbladet har pratet med her. Foto: John Terje PedersenVis mer

COLOMBO/OSLO: I nær tusen år har muslimer levd på Sri Lanka i fredelig sameksistens, som minoritetsbefolkning i et land der flertallet er singalesiske buddhister. Nå frykter muslimer, som er en diskriminert gruppe i landet, hevnaksjoner.

- Jeg er redd. Jeg vet ikke om det vil komme et hevnangrep, sier 21-årige Mohammad Akeel til Dagbladet.

Muslimhat

Under borgerkrigen, fra 1983, var det de tamilske tigrene som var erkefiende nummer én på Sri Lanka. Etter stans i krigshandlingene i 2009 ble det mistenksomme blikket i stedet rettet mot en ny minoritet i øyriket: Muslimene.

- Det er en tydelig sammenheng mellom krigens slutt og oppblomstring av muslimhat på Sri Lanka, sier Iselin Frydenlund, Sri Lanka-ekspert og førsteamanuensis ved Menighetsfakultetet i Oslo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.