Muslimer anmelder Hagen

Muslimene Thyra Græsdal og Ashfaq Sadiq har fått nok av Carl I. Hagens angrep. Nå anmelder de topp-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det toppet seg for Græsdal og Sadiq fra Oslo etter Hagens angrep på islam tirsdag. De mener han må dømmes etter blasfemiloven. I går leverte de sine anmeldelse.

-  Vi kan ikke akseptere et angrep av et slikt kaliber. Vi vil kjempe for en klar linje i samfunnet som bygger opp under politisk og religiøs frihet. Hagens utspill bryter også med FNs menneskerettigheter og Genèvekonvensjonen, sier Sadiq, opprinnelig fra Pakistan. Sadiq mener Hagen oppfordrer til krig.

Skaper uønskede skiller

-  Han oppfordrer nærmest til krig mellom troende og ikke-troende. Vi vil ikke at samfunnet skal deles på grunn av etniske og religiøse linjer, vi vil ha et fredelig samfunn.

-  Det ironiske er at Hagen selv har vært en av pådriverne for å vekke til live blasfemiloven. Nå bryter han den. Han driver dessuten med en skummel oppdeling, det er oss kontra dem, sier Græsdal, etnisk norsk og nykonvertør til islam.

Hagen angrer ikke

Frp-formann Carl I. Hagen sier at han tar anmeldelsen med stor ro.

-  Det er ytringsfrihet her i landet, sier Hagen, som ikke angrer noe av det han sa i talen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer