Muslimer anmelder Hagen

Muslimene Thyra Græsdal og Ashfaq Sadiq har fått nok av Carl I. Hagens angrep. Nå anmelder de topp-politikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det toppet seg for Græsdal og Sadiq fra Oslo etter Hagens angrep på islam tirsdag. De mener han må dømmes etter blasfemiloven. I går leverte de sine anmeldelse.

-  Vi kan ikke akseptere et angrep av et slikt kaliber. Vi vil kjempe for en klar linje i samfunnet som bygger opp under politisk og religiøs frihet. Hagens utspill bryter også med FNs menneskerettigheter og Genèvekonvensjonen, sier Sadiq, opprinnelig fra Pakistan. Sadiq mener Hagen oppfordrer til krig.

Skaper uønskede skiller

-  Han oppfordrer nærmest til krig mellom troende og ikke-troende. Vi vil ikke at samfunnet skal deles på grunn av etniske og religiøse linjer, vi vil ha et fredelig samfunn.

-  Det ironiske er at Hagen selv har vært en av pådriverne for å vekke til live blasfemiloven. Nå bryter han den. Han driver dessuten med en skummel oppdeling, det er oss kontra dem, sier Græsdal, etnisk norsk og nykonvertør til islam.

Hagen angrer ikke

Frp-formann Carl I. Hagen sier at han tar anmeldelsen med stor ro.

-  Det er ytringsfrihet her i landet, sier Hagen, som ikke angrer noe av det han sa i talen.

-  Alle som hørte talen, vet at jeg snakket om fundamentalistene, ikke om alle muslimer. Det er nødvendig å si grundig fra når islamistiske fundamentalister driver terror i Allahs navn.

-  Men du sa at hvis Muhammed hadde bedt de små barna komme til seg, ville det vært for å utnytte dem for å islamisere verden?

-  Muhammed var en kriger som gjerne tok til våpen, og det er i Allahs navn terroristene bruker barn som selvmordsbombere. Jesus tok aldri til våpen, svarer Hagen.

Generalsekretær i Human-Etisk Forbund Lars Gule mener hetsen er ondskapsfull og basert på løgner.

-  Hagens uttalelser er så kyniske og så blottet for kunnskap at de nærmer seg det ondskapsfulle. Hagen vet at han påfører mange smerte og motgang. Det gjør han i pur politisk egeninteresse, sier Gule.

Ber om ansvarlighet

Generalsekretær i Flyktningerådet, Raymond Johansen, frykter de internasjonale virkningene av Hagens islam-hets.

-  Slike uttalelser fra lederen i et av Norges største partier blir rapportert rundt i verden. Noe av det farligste for internasjonalt hjelpearbeid er fundamentalisme blant kristne og muslimer.

-  Jeg maner politikere, også i Norge, til å være ansvarlige, og ikke prøve å vinne stemmer hjemme på denne måten. Hagen har ansvar for både det han sier og hvordan han blir oppfattet, og det han har sagt, oppfattes som et aggressivt angrep på en religion. Å gjøre støtte til Israel til en religionskrig er det vi trenger minst av alt, sier Johansen.

Se også side 3

NOK ER NOK: - Vi kan ikke akseptere et angrep av en slik kaliber, sier Ashfad Sadiq og Thyra Græsdal om Carl I. Hagens uttalelser under menigheten Levende Ords møte tirsdag. I går anmeldte de topp-politikeren.
PROVOSERER: Carl I. Hagen.