Muslimer blir syke av islamfrykt

Forskere har gjennomført undersøkelser i Frankrike, Storbritannia og Tyskland. 

ANGST OG STRESS:  Forskeren bak sier muslimer opplever angst og stress, selv om de ikke opplever direkte diskriminering. Foto: NTB Scanpix
ANGST OG STRESS:  Forskeren bak sier muslimer opplever angst og stress, selv om de ikke opplever direkte diskriminering. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Islamfiendtlige holdninger påvirker muslimers psykiske helse negativt, viser en ny rapport. Forskeren bak sier muslimer opplever angst og stress, selv om de ikke opplever direkte diskriminering.

- Muslimer som følte at majoritetsbefolkningen fryktet dem, var mer plaget av angst og stress, sier postdoktor Jonas R. Kunst ved det psykologiske institutt ved Universitetet i Oslo til Vårt Land.

Han og kolleger har gjennomført en spørreundersøkelse blant over 1.000 muslimer i Frankrike, Storbritannia og Tyskland.

- Den negative sammenhengen mellom islamofobi og muslimers helse var relativt entydig i alle land, noe som viser at erfaringene deres ikke virker til å variere noe særlig på tvers av kultur, sier han, og legger til at funnene trolig kan overføres til Norge og andre vestlige land.

Den norsk-pakistanske samfunnsdebattanten Bushra Ishaq sier muslimer opplever å bli diskriminert i arbeidslivet, boligmarkedet og helsevesenet.

- Følgene er angst og depresjoner. Du blir rett og slett usikker på deg selv som menneske og på hvilken fremtid du kan ha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer