Muslimer brenner IS-ekstremistenes flagg

Flaggbrennings-kampanje sprer seg på internett.

FLAGGBRENNING:  En flaggbrenningskampanje mot Islams stat sprer seg på internett. På dette bildet fra London 22. august, er det kurdere som setter fyr på Islamsk stats flagg. Foto: Philip Robins / Demotix
FLAGGBRENNING: En flaggbrenningskampanje mot Islams stat sprer seg på internett. På dette bildet fra London 22. august, er det kurdere som setter fyr på Islamsk stats flagg. Foto: Philip Robins / DemotixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppa IS har satt Irak og Syria i flammer med sine landerobringer og en terror-kampanje med halshogginger og massemord som savner sidestykke.

Nå går terroristenes eget flagg opp i røyk.

Kontroversiell flaggbrenning Lørdag startet en spektakulær-kampanje mot Islamsk stat i Beirut, Libanon, melder det idealistiske nyhets-nettstedet Mother Jones.

Over halvparten av Libanons befolkning er muslimsk.

Ifølge nettstedet var det libanesiske unge menn som startet protestaksjonen mot IS, ved å brenne gruppas svarte flagg som har påskriften «Det er ingen annen gud enn Allah og Muhammed er hans profet»

De tre tenåringene la aksjonen ut på nettet, og oppfordret andre til å gjøre det samme - en oppfordring som har blitt fulgt av flere andre i Libanon.

«Selv om kampanjen ikke har spredt seg over hele verden ennå, har den fått betydelig oppmerksomhet i Libanon», skriver Mother Jones.

Grunnen er at noen, som Libanons justisminister Ashraf Rifi, finner det anstøtelig å brenne et flagg som han hevder er et religiøst symbol.

Flaggbrann i London De tre libaneserne er ikke de første som har brent IS-flagg i protest. I London i slutten av august satte kurdere, en folkegruppe som stort sett bekjenner seg til islam, fyr på det samme flagget, slik bildet over denne artikkelen viser.

Ifølge bildeteksten til demonstrasjonen utenfor Downing Street står folk fra alle Kurdistans regioner sammen i fordømmelsen av Islamsk stat.