Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muslimer demonstrerte i Oslo

Mellom 800 og 1 000 deltok da muslimer lørdag samlet seg i Oslo til en protestdemonstrasjon mot tvangsekteskap og undertrykking, samt trakassering og hets mot muslimer i Norge. - Vi er godt fornøyd, sier Islamsk Råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talerne, som representerte ulike organisasjoner under Islamsk Råds paraply, tok sterkt avstand fra tvang mot kvinner i alle former, og slo fast at dette ikke kan legitimeres i Koranen.

- Vi setter i gang hardt arbeid på på denne fronten. Dette blir nok ikke løst på en dag, men nå har vi begynt. Disse spørsmålene er et samfunnsproblem, og her må alle ta et tak, sier Zahid Mukhtar i Islamsk Råd til Dagbladet.no

Hovedparolen var «mot generalisering». Islamsk råd, en paraplyorganisasjon som samler 26 menigheter, sto som arrangør. Mukhtar er fornøyd med oppmøtet. I følge politiet var det 800 til 100 deltagere, Mukhtar antar det var dobbelt så mange.

- Det er mulig det blir en ny demonstrasjon om to ukers tid, arrangert av muslimske kvinner som er lei av å bli stemplet som uvitende, sier Mukthar.

Demonstrasjonen forløp rolig helt til demonstrantene nådde Stortinget. Her ble det et basketak da en kvinne (29) anklaget imamene og arrangørene av demonstrasjonen for hykleri.

Kvinnen, som er av somalisk opprinnelse, sa at hun var omskåret og at muslimske menn og imamer bare tar avstand fra kvinneundertrykking for å fremstå i et mer positivt lys i den norske offentligheten.

STORT OPPMØTE: leder i Islamsk Råd, Lene Larsen som henvender seg til demonstrantene utenfor Stortinget
MOT TVANG: Parolene gikk mot vold og undertrykking av kvinner og unge og mot trakassering og stigmatisering av muslimer i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!