- Muslimer diskrimineres i Europa

Særlig innen utdanningssektoren og arbeidslivet, konkluderer Amnesty International.

DISKRIMINERES: Ifølge Amnesty International diskrimineres muslimer i Europa. Bildet er fra Sterling i Virginia. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTBScanpix
DISKRIMINERES: Ifølge Amnesty International diskrimineres muslimer i Europa. Bildet er fra Sterling i Virginia. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en fersk rapport som særlig tar for seg situasjonen i Belgia, Frankrike, Nederland, Spania og Sveits, oppfordrer Amnesty europeiske ledere til å gjøre mer for å utfordre de negative stereotypiene og fordommene som hersker når det gjelder islam.

Rapporten er særlig kritisk til land som har innført forbud mot ansiktsdekkende slør og bruk av religiøse symboler ved skolene.

- I stedet for å møte disse fordommene, gir politiske partier og offentlige tjenestemenn altfor ofte etter for dem i sin jakt på stemmer, sier Amnestys ekspert på diskriminering, Marco Perolini.

Nektes jobb - Muslimske kvinner nektes jobb og jenter hindres fra å delta i klasseundervisning bare fordi de bruker tradisjonelle klesplagg som skaut. Menn kan bli avvist for å ha skjegg som assosieres med islam, konstaterer Amnesty.

Menneskerettighetsorganisasjonens rapport kommer bare to dager etter første runde av det franske presidentvalget, det Marine Le Pen fra det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal Front sikret seg nærmere 20 prosent av stemmene.

Symboler Amnesty-rapporten «Valg og fordommer: Diskriminering mot muslimer i Europa», etterlyser en klar lovgiving som forbyr diskriminering i arbeidslivet i Belgia, Frankrike og Nederland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer