- Muslimer har blitt syndebukker

Svensk forfatter frykter at islamhatet skal føre til etnisk rensing.

FRYKTER MUSLIMHAT: Forfatteren Andreas Malm har skapt debatt i Sverige med boken «Hatet mot muslimer». Foto: SHAHAB SALEHI
FRYKTER MUSLIMHAT: Forfatteren Andreas Malm har skapt debatt i Sverige med boken «Hatet mot muslimer». Foto: SHAHAB SALEHI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Assimilasjonskravet er det første stadiet til etnisk rensing, sier den svenske forfatteren Andreas Malm til Dagbladet.no.

Den siste måneden har Malm skapt stor debatt i Sverige med boken «Hatet mot muslimer». Den nærmere 800-sider lange boken tar for seg islamofobiens historie og siste tiders framvekst i Europa. - Muslimer i Europa utpekes hele tiden som et problem. Men det er ikke de som er problemet. Det er det segregasjon, strukturell rasisme og kvinneundertrykking som er, sier Malm.

Kaller Storhaug rasistFor en uke siden skrev lederen for Human Right Service, Hege Storhaug, at «Uten et realistisk forhold til islams grunnproblem, vil vi heller ikke få til en reell verdimessig assimilering av den muslimske befolkningen i Norge, med de katastrofale konsekvensene dette vil få på sikt i takt med den økende muslimske befolkningen.»

- Når Storhaug påstår at det er et problem at en viss folkegruppe øker, at det blir født barn med foreldre fra et visst land, og at disse barna utgjør et problem gjennom sin eksistens, da er det klokkeren rasisme, sier Malm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer