Muslimer i Norge føler seg overvåket

Føler seg overvåket som mistenkte terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Muslimer i Norge føler seg overvåket av myndighetene som mistenkte terrorister.

- Mange muslimer føler at terskelen for å bli overvåket er blitt lavere. Vanlige mennesker passer seg for hva de sier i telefonen og hva de skriver i e-post, sier leder Mohammad Usman Rana i Muslimsk studentsamfunn til NRK.

De frykter at telefoner blir avlyttet og e-post blir lest av politiet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier de ikke overvåker muslimer spesielt, men de bekrefter at det finnes grupper i Norge som støtter terror i utlandet.

PST-sjef Jørn Holme avviser at politiet overvåker muslimer som gruppe.

- Vi overvåker ikke muslimer, sikher, vegetarianere eller folk som går i Levis-bukser. Vi følger med på dem vi mener kan planlegge alvorlig kriminalitet, sier Holme. Han forstår likevel frykten i det muslimske miljøet for å bli stemplet.

- Jeg vet at mange unge med flerkulturell bakgrunn føler seg stigmatisert med den terrorfrykten vi dessverre har i Europa, og det er viktig for meg å lytte til hva de har å si, sier Holme, som gjerne vil avmystifisere PSTs arbeid. Han mener også det er viktig at alle typer mennesker jobber i sikkerhetstjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer