Muslimer i Norge vil ha Rushdie dømt

- Fatwaen mot Rushdie kan bare omgjøres av islams egne jurister, og han bør nå møte presteskapet i Iran på halvveien. Rushdie bør innrømme sin synd og stilles for en islamsk domstol, selv om han på denne måten risikerer dødsstraff for å ha skrevet boka «Sataniske vers».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette sier talsmann for den største muslimske menigheten i Norge, Zahid Mukhtar.

Mukhtar sier at det er meningsløst å ta avstand fra fatwaen, siden den etter hans oppfatning er en religiøs oppfordring, og ikke en politisk beslutning. Og siden Rushdie var muslim da han skrev boka, burde han visst bedre da han ga den ut. Dagbladet traff Mukhtar på Rikshospitalet i går kveld. Legestudenten tar medisinsk embedseksamen til neste år.

Andre lover

- Han visste hva han gikk til. Det gjelder andre lover for muslimer enn for andre. Hvis han angrer, bør han nå overgi seg til en domstol i et muslimsk land, for eksempel Iran eller Saudi-Arabia.

Og om ikke Rushdie reiser frivillig til Iran eller Saudi-Arabia, mener Mukhtar at engelske myndigheter nå bør utlevere Rushdie til iranske myndigheter.

- Men han risikerer jo dødsdom eller i beste fall kraftig fysisk avstraffelse, som pisking og stokkeslag, hvis han stilles for en muslimsk domstol?

- Det burde han ha tenkt på før. Han har gjort en stor ugjerning mot alle muslimer og fortjener sin straff, sier Mukhtar, og unngår å svare på spørsmålet om dødsdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer