Muslimer inviterer Voldtektsutvalget til imam-møte

Vil lære utvalget om moskeenes rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Islamic Cultural Centre Norway (ICC) inviterer leder for det regjeringsoppnevnte Voldtektsutvalget, Rita Sletner, til å møte deres imam i forbindelse med Sletners utspill om at imamer må på banen i det forebyggende arbeidet.

Bakgrunnen for Sletners utspill er at menn med utenlandsk opprinnelse står bak 65 prosent av voldtektene og voldtektsforsøkene i Oslo. I denne gruppen med gjerningsmenn er det innvandrere fra Midtøsten og Afrika som står bak de fleste overgrepene.

Sletner mener at imamene må med på det forebyggende arbeidet, og nestleder i utvalget, somaliske Fouzia Hashi, deler denne oppfatningen. Forbauset I en pressemelding fordømmer ICC alle former for kriminalitet, også voldtekt, men uttrykker overraskelse over utspillet fra Sletner.

«Å gi imamer et særansvar i forhold til voldtekt er en fordomsfull kobling mellom religion og kriminalitet som vi mener er svært upassende og direkte uforståelig. Vi mener og tror at politiet og andre fageksperter har mer å bidra med i denne typen saker. Myndighetene bør vurdere å øke midlene til å bekjempe denne typen kriminalitet», heter det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer