- Muslimer kan ikke bli offiserer

- Muslimer setter Koranen over norsk lov og er dermed i utgangpunktet diskvalifisert som offiserer i det norske forsvaret. Det sier stortingsrepresentant Per Ove Width (Frp) som vil stanse prosjektet med å rekruttere flere nordmenn med innvandrerbakgrunn som offiserer og sivilt ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forsvarets Overkommando burde bruke ressursene på å informere vanlig norsk ungdom om sine tilbud, istedet for å gå på bønnemøter i moskeen, sier Width som sitter i forsvarskomiteen for Fremskrittspartiet.

Han viser til Dagbladets oppslag forrige søndag om oberstløytnant Tormod Berger som besøkte moskeen i Urtegata i Oslo.

Presser Løwer

Berger leder gjennomføringen av «Handlingsplan for økt rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn til Forsvaret». Ett av tiltakene i handlingsplanen er å bruke samlingen etter fredagsbønnen til å rekruttere offiserer og sivilt ansatte til Forsvaret.

Per Ove Width tar nå saken opp under spørretimen og ber forsvarminister Eldbjørg Løwer svare på om regjeringen mener framstøtet overfor moskeene er riktig ressursbruk av Forsvarets Overkommando.

- Jeg stiller meg tvilende til prosjektet og ser ingen grunn til spesielle rekrutteringsframstøt mot innvandrere. De må konkurrere om stillingene i Forsvaret på lik linje med andre, sier Width.

Sikkerhetsproblem

Width mener muslimsk befal representerer en sikkerhetsrisiko og viser til bekymringen fra Forsvarets Sikkerhetsstab. For å bli sikkerhetsklarert som offiser, må vedkommende ha vært i Norge i minst ti år.

Width viser også til uttalelsen fra imam Nehmat Ali Bukhari om at muslimer ikke kan sloss mot andre muslimer.

- Vi må spørre oss selv om slike offiserer har noe i Forsvaret å gjøre, sier Width.