- Muslimer kan ikke bli offiserer

- Muslimer setter Koranen over norsk lov og er dermed i utgangpunktet diskvalifisert som offiserer i det norske forsvaret. Det sier stortingsrepresentant Per Ove Width (Frp) som vil stanse prosjektet med å rekruttere flere nordmenn med innvandrerbakgrunn som offiserer og sivilt ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Forsvarets Overkommando burde bruke ressursene på å informere vanlig norsk ungdom om sine tilbud, istedet for å gå på bønnemøter i moskeen, sier Width som sitter i forsvarskomiteen for Fremskrittspartiet.

Han viser til Dagbladets oppslag forrige søndag om oberstløytnant Tormod Berger som besøkte moskeen i Urtegata i Oslo.

Presser Løwer

Berger leder gjennomføringen av «Handlingsplan for økt rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn til Forsvaret». Ett av tiltakene i handlingsplanen er å bruke samlingen etter fredagsbønnen til å rekruttere offiserer og sivilt ansatte til Forsvaret.

Per Ove Width tar nå saken opp under spørretimen og ber forsvarminister Eldbjørg Løwer svare på om regjeringen mener framstøtet overfor moskeene er riktig ressursbruk av Forsvarets Overkommando.

- Jeg stiller meg tvilende til prosjektet og ser ingen grunn til spesielle rekrutteringsframstøt mot innvandrere. De må konkurrere om stillingene i Forsvaret på lik linje med andre, sier Width.

Sikkerhetsproblem

Width mener muslimsk befal representerer en sikkerhetsrisiko og viser til bekymringen fra Forsvarets Sikkerhetsstab. For å bli sikkerhetsklarert som offiser, må vedkommende ha vært i Norge i minst ti år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer