- Muslimer må bli bedre borgere

Flere hundre pakistanere møtte frem for å demonstrere mot vold på Grønland i dag. De fikk høre at de må bli bedre borgere som nordmenn kan se opp til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under fredagsbønnen på Grønland i dag fikk de fremmøtte muslimene høre om at det er viktig å stoppe kriminalitet og vold før det kommer så langt at det blir vanskelig å stoppe. Etter fredagsbønnen marsjerte rundt 100 muslimer ned til torget på Grønland, der justisminister Hanne Harlem sto og ventet sammen med Oslo-ordfører Per Ditlef Simonsen.

- Samfunnet skaper de kriminelle. Vi påvirker folk med måten vi er på. Vi lever ikke den læren islam gir oss. Nå må vi bli gode borgere, bedre borgere, de beste borgerne, slik at nordmenn kan se på muslimer og tenke: «Dette er flott!» Vi må gi verdiene våre videre, sa leder for World Islamic Mission, Abid Q. Raja og tok tak i sakene som mange nordmenn forbinder med muslimer etter medieomtalen de siste årene:

- Nå må vi stå sammen! Vi skal ta avstand fra vold, tvangsekteskap og omskjæring av kvinner! Vi må heve oss et hakk og bli bedre mennesker, sa han og fikk støtte av Hanne Harlem:

- Vi skal aldri akseptere gjenger som tar loven i egne hender!

Til sammen deltok flere hundre personer i demonstrasjonen. De fleste var voksne menn som kom fra fredagsbønnen, men etter hvert kom flere norsk-pakistanske jenter og sluttet seg til toget.

- Alle har vært opprørte etter drapet, sier Sadaf Bashir (21). Hun var blant de nærmere 30 jentene som sluttet seg til demonstrasjonen da den nærmet seg slutten.

I morgen klokka 13 demonstrerer unge pakistanere mot vold. Toget går fra Jernbanetorget til Stortinget.

STØTTER POLITIET: Demonstrasjonen endte på Grønland Politistasjon, der Raja overleverte et brev fra de muslimske samfunnene til kriminalsjef Roger Andresen. Foto: TORE BERGSAKER