- Muslimer må få egne skoler

Fordi de kristne får det. Human-Etisk Forbund med brannfakkel.

EGNE SKOLER?: Fra Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i Oslo. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
EGNE SKOLER?: Fra Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i Oslo. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Human-Etisk Forbund kritiserer Fremskrittspartiet for å være for privatskoler, men mot muslimske skoler. Når kristne kan ha egne skoler i Norge, må muslimene også få det, krever forbundet.

Så lenge Norge har kristne privatskoler, må også andre religiøse grupper, inkludert muslimene, få drive privatskoler, mener generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund (HEF).

- Det ligger føringer om dette i menneskerettighetene som Norge ikke kan ignorere. Menneskerettighetene sier at foreldrene skal bestemme hva slags undervisning barnet skal få. Når vi har frikirkeskoler, katolske skoler og Steinerskoler, så blir det helt galt å ikke tillate muslimene å ha sine skoler. Det er usedvanlig prinsippløst av Frp at de er for privatskoler, men mot muslimske skoler, sier Mile til Nettavisen.

- Livssynsnøytral stat

Hun mener det ikke er mulig å være for religionsfrihet hvis man er imot islam. Videre kritiserer hun staten Norge for å være tuftet på religiøse prinsipper.

- I hijabdebatten har det vært en utbredt misforståelse at staten er verdinøytral. Men staten er bygd på en lang rekke viktig verdier, som demokrati, for å nevne et eksempel. Vi i HEF synes imidlertid at det er viktig at staten er livssynsnøytral. Slik er det ikke nå. Norge er en stat med et eget trossamfunn. En livssynsnøytral stat hadde vært en bedre stat for alle sine borgere, sier Mile.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer