Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muslimer og kristne i sammenstøt - tolv drept

Tolv personer ble drept og 232 skadd da salafistiske muslimer angrep St. Mena-kirken i Kairo. 190 personer er arrestert.

TOK FYR:  Over 500 salafistiske muslimer gikk til angrep på en kirke i Kairo. Muslimene kastet også brannbomber, som antente en leilighet i nærheten av kirken. Foto: AP Photo/Scanpix
TOK FYR: Over 500 salafistiske muslimer gikk til angrep på en kirke i Kairo. Muslimene kastet også brannbomber, som antente en leilighet i nærheten av kirken. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag 500 salafistiske muslimer angrep den koptiske St. Mena-kirken i Imbaba-distriktet. Tolv personer ble drept og 232 skadd i opptøyene, melder CNN. Tilstanden til minst elleve av de skadde er kritisk som følge av skuddskader.

Ifølge en lokal prest, fader Hermina, var de døde koptere som ble skutt av muslimene.

Salafi-muslimene ville befri en kvinne de hevdet ble holdt tilbake mot sin vilje, fordi hun ville konvertere til islam. Koptere sto på utsiden av kirka for å beskytte den.

- Jeg så med egne øyne at tre personer ble drept. Det er ingen sikkerhet her. Det er et stort problem. Folk angrep oss, og vi er nødt til å forsvare oss selv egenhendig, sier Mina Adel, en kristen innbygger i Kairo, til CNN.

190 arrestert En rekke skudd ble avfyrt, og brannbomber satte fyr på en leilighet ved siden av kirka. Muslimer protesterte også andre steder i den fattige bydelen og satte blant annet fyr på en annen kirke.

Myndighetene satt inn både politi og soldater på å få kontroll på opptøyene. Soldatene skjøt i lufta og brukte tåregass for å spre folkemengden, melder nyhetsbyrået AP.

I alt 190 personer er arrestert etter sammenstøtet mellom kristne og muslimer i Kairo i helgen. Nå har egyptiske myndigheter bestemt at alle skal stilles for en militær domstol.

Skilsmisse forbudt Sammenstøt mellom muslimer og kristne er vanlig i landet. De kristne utgjør om lag 10 prosent av Egypts 80 millioner innbyggere. Ofte dreier stridighetene seg om kvinner som angivelig har konvertert og som holdes tilbake i kirker eller klostre.

Ifølge NBC News skal kvinnen som angivelig ble holdt tilbake ha ønsket å gifte seg med en muslimsk mann.

Hvis en kvinne gifter seg med en muslim, blir hun forvist fra kirken. Siden skilsmisse er forbudt i den koptiske kirke, med mindre det dreier seg alvorlige forhold som gjør det nødvendig, konverterer mange kvinner for å komme seg ut av ekteskapet.

Ifølge egyptisk lov kan en muslimsk mann gifte seg med en kristen kvinne, men det motsatte er ikke lov. Om en muslimsk kvinne gifter seg med en kristen mann, vil det anses som utroskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media