Muslimer og kristne i sammenstøt - tolv drept

Tolv personer ble drept og 232 skadd da salafistiske muslimer angrep St. Mena-kirken i Kairo. 190 personer er arrestert.

TOK FYR:  Over 500 salafistiske muslimer gikk til angrep på en kirke i Kairo. Muslimene kastet også brannbomber, som antente en leilighet i nærheten av kirken. Foto: AP Photo/Scanpix
TOK FYR: Over 500 salafistiske muslimer gikk til angrep på en kirke i Kairo. Muslimene kastet også brannbomber, som antente en leilighet i nærheten av kirken. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Om lag 500 salafistiske muslimer angrep den koptiske St. Mena-kirken i Imbaba-distriktet. Tolv personer ble drept og 232 skadd i opptøyene, melder CNN. Tilstanden til minst elleve av de skadde er kritisk som følge av skuddskader.

Ifølge en lokal prest, fader Hermina, var de døde koptere som ble skutt av muslimene.

Salafi-muslimene ville befri en kvinne de hevdet ble holdt tilbake mot sin vilje, fordi hun ville konvertere til islam. Koptere sto på utsiden av kirka for å beskytte den.

- Jeg så med egne øyne at tre personer ble drept. Det er ingen sikkerhet her. Det er et stort problem. Folk angrep oss, og vi er nødt til å forsvare oss selv egenhendig, sier Mina Adel, en kristen innbygger i Kairo, til CNN.

190 arrestert En rekke skudd ble avfyrt, og brannbomber satte fyr på en leilighet ved siden av kirka. Muslimer protesterte også andre steder i den fattige bydelen og satte blant annet fyr på en annen kirke.

Myndighetene satt inn både politi og soldater på å få kontroll på opptøyene. Soldatene skjøt i lufta og brukte tåregass for å spre folkemengden, melder nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer