Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muslimer raser mot politiet i Jerusalem

Israelsk politi og muslimske demonstranter støtte sammen i Jerusalem.

OPPRØRTE: Israelsk politi har stengt tilgangen til noen av islams hellige steder. Det setter sinnet i kok hos muslimer i Jerusalem. Bildet er tatt fra en demonstraajon mot opptøyene ved Al-Aqsa moskeen.  På jentas plakat står det: "Vil vil returnere til Aqsa". Foto: Scanpix
OPPRØRTE: Israelsk politi har stengt tilgangen til noen av islams hellige steder. Det setter sinnet i kok hos muslimer i Jerusalem. Bildet er tatt fra en demonstraajon mot opptøyene ved Al-Aqsa moskeen. På jentas plakat står det: "Vil vil returnere til Aqsa". Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Muslimer i Jerusalem raser over at israelsk politi har stengt tilgangen til noen av islams helligste steder. Politiet støtte i dag sammen med demonstranter nær Al-Aqsa-moskeen.

Kastet stein

Mellom 150 og 200 demonstranter kastet stein mot politifolkene, som svarte med å bruke tåregass og vannkanoner. Ni personer måtte til behandling for lettere skader, opplyste palestinsk medisinsk personale.


- Situasjonen er svært spent i Jerusalems gamleby, sa Adnan al-Husseini som er guvernør i palestinernes del av byen.

Han fortalte at politiet nektet muslimer adgang til området der Al-Aqsa-moskeen og den såkalte klippedomen ligger.


Arresterte

-Disse stedene er stengt for besøkende, bekreftet Jerusalem-politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Rosenfeld opplyste også at politiet hadde arrestert den palestinske tjenestemannen den framtredende Khatem Abdel Khader.


Khader ble ifølge polititalsmannen pågrepet fordi han hadde forsøkt å hisse opp andre til bråk. Til tross for den opphissede stemningen ble det ikke meldt om at noen var kommet til skade i søndagens uro i Jerusalem.
©NTB

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling