OPPRØRTE: Israelsk politi har stengt tilgangen til noen av islams hellige steder. Det setter sinnet i kok hos muslimer i Jerusalem. Bildet er tatt fra en demonstraajon mot opptøyene ved Al-Aqsa moskeen.  På jentas plakat står det: "Vil vil returnere til Aqsa". Foto: Scanpix
OPPRØRTE: Israelsk politi har stengt tilgangen til noen av islams hellige steder. Det setter sinnet i kok hos muslimer i Jerusalem. Bildet er tatt fra en demonstraajon mot opptøyene ved Al-Aqsa moskeen. På jentas plakat står det: "Vil vil returnere til Aqsa". Foto: ScanpixVis mer

Muslimer raser mot politiet i Jerusalem

Israelsk politi og muslimske demonstranter støtte sammen i Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Muslimer i Jerusalem raser over at israelsk politi har stengt tilgangen til noen av islams helligste steder. Politiet støtte i dag sammen med demonstranter nær Al-Aqsa-moskeen.

Kastet stein

Mellom 150 og 200 demonstranter kastet stein mot politifolkene, som svarte med å bruke tåregass og vannkanoner. Ni personer måtte til behandling for lettere skader, opplyste palestinsk medisinsk personale.


- Situasjonen er svært spent i Jerusalems gamleby, sa Adnan al-Husseini som er guvernør i palestinernes del av byen.

Han fortalte at politiet nektet muslimer adgang til området der Al-Aqsa-moskeen og den såkalte klippedomen ligger.


Arresterte

-Disse stedene er stengt for besøkende, bekreftet Jerusalem-politiets talsmann Micky Rosenfeld.

Rosenfeld opplyste også at politiet hadde arrestert den palestinske tjenestemannen den framtredende Khatem Abdel Khader.


Khader ble ifølge polititalsmannen pågrepet fordi han hadde forsøkt å hisse opp andre til bråk. Til tross for den opphissede stemningen ble det ikke meldt om at noen var kommet til skade i søndagens uro i Jerusalem.
©NTB