Muslimer tyr til humor med #MuslimApologies

Ønsker å belyse hvor absurd det er å klandre en hel religion for én gruppe menneskers handlinger.

BRUKER HUMOR: Muslimer som har sett seg lei av å aktivt måtte ta avstand fra ekstreme ideologier, bruker humor på Twitter.
BRUKER HUMOR: Muslimer som har sett seg lei av å aktivt måtte ta avstand fra ekstreme ideologier, bruker humor på Twitter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et raskt søk på det sosiale nettsamfunnet Twitter med hashtagen #MuslimApologies gir flere treff som kan få de fleste til å løsne på smilebåndet - selv om bakgrunnen for trenden er langt mindre morsom.

I ei tid hvor ekstreme grupperinger som blant annet den såkalte Islamske stat (IS) prøver å innta rollen som selvoppnevnt talerør for verdens muslimer, føler stadig flere at de aktivt må ta avstand fra både handlinger og en ideologi som ikke er i nærheten av å stemme med deres egen.

Tar avstand Også i Norge følte muslimer at de var nødt til å ta aktiv avstand fra den voksende ekstreme ideologien.

- Nå må vi vanlige norske muslimer stå opp mot IS og ekstremister. Jeg er muslim. De sier også at de er det, men vi har ikke samme tro og ideologi. For meg er islam rettferdighet og fred. Halshogging har ikke noe med islam å gjøre, sa 19 år gamle Faten Mehdi Al-Hussaini til Dagbladet i slutten av august.

Hun var en av initiativtakerne bak demonstrasjonen som fant sted i Norge mandag 25. august. Parolene lød som følger «Ikke i islams navn» og «Vi står mot terror, hvor står du?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer