Muslimer utfordrer Islamsk Råd til Westergaard-demo

En gruppe liberale muslimer vil demonstrere til støtte for Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

FÅR STØTTE: Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Foto: REUTERS/Preben Hupfeld/Scanpix
FÅR STØTTE: Muhammed-tegneren Kurt Westergaard. Foto: REUTERS/Preben Hupfeld/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En gruppe liberale muslimer i Norge utfordrer Islamsk Råd Norge til å demonstrere til støtte for Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Westergaard ble overfalt med øks i sitt hjem i Århus i Danmark første nyttårsdag. Han sto bak den mest kontroversielle av karikaturtegningene - en tegning av profeten med en bombe i turbanen.

- Det var ikke feil at karikaturtegningene av Muhammed ble trykket, og det forsvarer i alle fall ikke voldsbruk. Muslimer har like stor interesse av å forsvare ytringsfriheten som alle andre. Derfor bør muslimer også støtte Kurt Westergaard, sier skribent Shakil Rehman i det liberale muslimske nettverket LIM (Likestilling, integrering, mangfold) til Klassekampen.

Utfordrer Islamsk Råd

Rehman etterlyser en reaksjon fra Islamsk Råd Norge etter angrepet på Westergaard. Han utfordrer Islamsk Råd til å arrangere en demonstrasjon til støtte for ytringsfriheten. Hvis ikke Islamsk Råd tar utfordringen, vil nettverket hans selv ta initiativ.

- Jeg er redd de ikke vil ta utfordringen vår, fordi de ikke vil miste ansikt i den muslimske verden. Men dersom de støtter ytringsfrihet må de også kunne vise at de mener det i praksis, sier Rehman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer