SKEPTISK: Tina Shagufta Kornmo og LIM tror ikke at å opprette muslimske skoler vil føre til mer integrering - snarere tvert imot. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
SKEPTISK: Tina Shagufta Kornmo og LIM tror ikke at å opprette muslimske skoler vil føre til mer integrering - snarere tvert imot. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIXVis mer

Muslimer vil ikke ha muslimsk skole

Vil føre til religiøs og etnisk segregering, mener liberal talskvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nyheten om at det er gitt klarsignal til en muslimsk skole i Oslo, møtes med stor skepsis - også i deler av det muslimske miljøet i hovedstaden.

- Det vil føre til både religiøs og etnisk segregering, og de vil ikke ha mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet, sier Tina Shagufta Kornmo til Dagsavisen.

Kornmo tilhører det liberale muslimske nettverket LIM - likestilling, integrering og mangfold. Det er 95 kristne private skoler i Norge i dag. LIM understreker at de ikke vil ha et forbud mot religiøse skoler, og at muslimske skoler selvsagt må likebehandles med kristne.

- Men de som går på kristne skoler, er integrert i det norske samfunnet, mens en muslimsk barneskole vil sannsynligvis gjøre integreringsarbeidet enda vanskeligere sier Kornmo.

Bushra Ishaq, fersk vinner av Fritt Ord-prisen, tror ikke den muslimske skolen vil være til hinder for integrering.

- Nei. Jeg tror de vil få bedre selvtillit og styrket identitet, i stedet for å gå på en skole der de blir mobbet fordi de er muslimer og blir anklaget for å snikislamisere Norge, sier Ishaq, som mener det er en avsporing å snakke om integrering.

- Det er irrelevant å ta opp integreringsdebatten her. Dette handler om religionsfrihet og retten til private skoler, sier Ishaq.

(NTB)