Muslimsk barn fikk lesbiske fosterforeldre

Den biologiske moren reagerer kraftig. Kommunen beklager valget av familie, men sier beslutningen var riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et muslimsk barn ble plassert hos lesbiske fosterforeldre og den biologiske moren reagerer kraftig. Kommunen beklager valget av familie, men sier beslutningen var riktig.

Kommunen vil av hensyn til barnet ikke bytte fosterfamilie. Ut ifra barnets behov var det både riktig og nødvendig med denne plasseringen, skriver kommunaldirektør Jorid Midtlyng i et brev til Det muslimske samfunnet (MST).

Ifølge Adresseavisen dreier saken seg om en muslimsk familie, hvor foreldrene er psykisk skadd etter tortur i hjemlandet. Også barnet sliter med alvorlige psykiske problemer. Det hastet derfor med å finne en egnet fosterfamilie til barnet.

- Det eneste jeg kan si, er at dette er en alvorlig sak som dreier seg om en plassering hvor det er stor avstand mellom den kulturelle bakgrunnen til barnet og til fosterfamilien, sier Midtlyng til avisen.

Styreleder Matri Abroud i MST ønsker ikke å gå inn i detaljene i saken, men bekrefter at barnets mor har reagert på valg av fosterforeldre.

Etter henvendelsen fra muslimene har kommunen endret rutinene for å sikre at hensynet til barnets kulturelle, språklige og religiøse tilknytning ivaretas på best mulig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer