Muslimsk butikkeier ønsket hele landet god påske. Så ble han drept

Politiet etterforsker om drapet er religiøst motivert.

DREPT: Asad Shah kom ofte med buskap om fred og forsoning på sosiale medier. Politiet etterforsker om drapet på ham kan ha vært religiøst motivert.
DREPT: Asad Shah kom ofte med buskap om fred og forsoning på sosiale medier. Politiet etterforsker om drapet på ham kan ha vært religiøst motivert. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Langfredag og veldig god påske, spesielt til min elskede kristne nasjon».

Dette Facebook-innlegget var noe av det siste den skotske butikkeieren Asad Shah skrev før han ble knivstukket og drept.

Bare fire timer etter at han la ut innlegget ble han knivdrept i sin egen aviskiosk i Skottlands største by, Glasgow.

Elsket Ifølge BBC ble den 40 år gamle butikkeieren funnet alvorlig skadd utenfor sin egen aviskiosk før han ble brakt til sykehus og erklært død.

Politiet har pågrepet en 32 år gammel mann, og politiet etterforsker drapet som et religiøst motivert angrep. Den pågrepne 32-åringen er i likhet med Shah muslim.

Den drepte butikkeiren blir beskrevet som en gentleman som både var snill og omsorgsfull. Han var respektert og godt likt i nabolaget.

Fredag ble det holdt en vake for ham på åstedet. Der var blant annet Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon til stede.

- Det var veldig respektfullt. Mange var åpenbart veldig lei seg. Det var mye tårer og blomster. Alle sier han var en snill mann, og han var åpenbart høyt elsket. Det er bare veldig trist, sier Eildon Dyer, en av arrangørene bak minnestunden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer