Muslimsk jødehets holdes hemmelig

Kartelegging av europeisk jødehets politisk ukorrekt i EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU har besluttet å sensurere sin egen undersøkelse av jødefiendtlige holdninger i Europa. Resultatene ble 'for kontroversielle', hevder den engelske avisa Daily Telegraph.

Den 112 sider lange rapporten er utarbeidet av Europeisk senter om rasisme og xenofobi (fremmedfrykt) med hovedkvarter i Østerrike.

Blant konklusjonene: Mange anti-semittiske episoder stammer fra muslimske og pro-palestinske grupper.

Kritikken av Israel fra venstreorienterte grupper har også elementer av fordommer, sier en som har lest rapporten ifølge Financial Times

. Men Ole Espersen, jussprofessor ved Universitetet i København og dansk medlem av EUMCs råd, mener rapporten er utilfredsstillende og at islam-fiendtlige holdninger også burde vært kartlagt.

Undersøkelsen kom i stand etter rapporter om økende jødefiendtlighet i flere europeiske land og later til å bekrefte mistanken om at slike holdninger styrkes. Men det får ikke offentligheten vite - offisielt. For rapporten ble lagt i skuffen av EUMC, senteret som bestilte den, og som altså er EUs offisielle organ for å motarbeide rasisme.

Begrunnelsen er at undersøkelsen definerer anti-semittisme feil ved å regne Israel-fiendlighet som anti-jødisk. EUMCs leder Beate Winkler uttalte tidligere i år at anti-semittismen øker i hele Europa og er særlig sterk i Sverige, Frankrike, Tyskland og Nederland.

Nå sier Winkler at rapporten er lagt til side som ikke representativ fordi den gransker en for kort periode - mai og juni 2002. Materialet skal likevel inngå i en annen rapport neste år.

I en svensk rapport som ble lagt fram tidligere i høst, heter det at jødefiendtligheten øker blant innvandrerungdom med røtter i muslimske land.MSNBC om EU-rapporten

ANGREPET: Politiet i den sørfranske byen Montpellier vokter synagogen som ble angrepet med en molotovcocktail i fjor.