Muslimsk kjøkkensjef i britisk pølsekrangel

Mener seg usaklig behandlet etter at han nektet å steke pølser og bacon.

INGEN PØLSEFEST:  Hasanali Khoja var redd han skulle bli tilgriset med fett fra griser, som ifølge islamsk lære er urene dyr.
Foto: Scanpix
INGEN PØLSEFEST: Hasanali Khoja var redd han skulle bli tilgriset med fett fra griser, som ifølge islamsk lære er urene dyr. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

 En muslimsk kjøkkensjef i Storbritannia mener seg usaklig behandlet etter at han nektet å steke pølser og bacon.

Hasanali Khoja var redd han skulle bli tilgriset med fett fra griser, som ifølge islamsk lære er urene dyr.

Han fikk opprinnelig en lederstilling ved en politiskole i London-regionen, men måtte ta til takke med en lavere stilling da det viste seg at han manglet datakunnskaper. I 2007 ble han overført til et kjøkken der han fikk beskjed om at han måtte lage all slags mat.

Da han protesterte mot å tilberede svineprodukter, fikk han beskjed om at han kunne miste jobben. Saken ble senere løst på uformelt vis, men Khoja har gått rettens vei for å få avtalen formalisert - også av hensyn til andre muslimer som kan havne i samme situasjon.

Mandag forklarte Khoja seg for en nemnd som skal avgjøre om behandlingen av saken var i strid med lover og regler for arbeidslivet i Storbritannia.

- Jeg ble ydmyket og stresset og greide ikke å jobbe, forteller han om arbeidsgiverens opptreden.

Det var ikke til noen hjelp at han sto fritt til å bruke hansker slik at han ikke berørte svineproduktene med hendene, tilføyde han. Han ønsker å få fastslått at behandlingen han ble utsatt for, var etnisk og religiøst diskriminerende, og at han urettmessig ble trukket i lønn. (NTB)