Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muslimsk skole får nei fra Kunnskapsdepartementet

Fikk først ja fra Utdanningsdirektoratet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsdepartementet sier nei til oppstart av en muslimsk grunnskole i Oslo.

Det er gruppen Mødre for muslimsk grunnskole som har søkt om å få starte skolen. Utdanningsdirektoratet godkjente søknaden tidligere i år, men Oslo kommune klaget avgjørelsen inn for Kunnskapsdepartementet. Begrunnelsen var at det var tvil om søkerens seriøsitet.

Den tvilen deler departementet.

- Myndighetene må ha den nødvendige tillit til dem som får godkjenning for å drive en friskole og ansvar for barns opplæring. Jeg avslår søknaden fordi det er tvil om hvorvidt søkeren har forutsetninger for å drive skole i tråd med lovens krav, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Sanner har vært settestatsråd i klagesaken fordi kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) måtte erklære seg inhabil.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling