Muslimsk sosiallærer la ut bildet med kristne symboler: - En menneskelig feil

Skolen har fått flere reaksjoner.

REAGERTE: Carina Marue Rose, som selv har ei datter som begynner på Tøyen skole til høsten, mente dette bildet var eksluderende. Nå svarer rektor på kritikken. Skjermdump: Tøyen skole
REAGERTE: Carina Marue Rose, som selv har ei datter som begynner på Tøyen skole til høsten, mente dette bildet var eksluderende. Nå svarer rektor på kritikken. Skjermdump: Tøyen skoleVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carina Marie Rose, som har ei datter som skal begynne på Tøyen skole, reagerte sterkt etter å ha sett invitasjonen til innskrivning av nye elever.

«Tøyen, som er en av bydelene med størst mangfold i Oslo, har valgt det mest ekskluderende bildet de kunne funnet.» skrev hun.

Har fått reaksjoner Nå svarer rektor ved Tøyen skole, Terje Andersen på kritikken.

- Vår muslimske sosiallærer hadde i anledning innskriving lagt ut et bilde som viser kristne symboler! Det var umulig å se i det formatet hun så det, men blåst opp på hjemmesida, så man blant annet kors og en fisk. Vi fikk det fjerna straks jeg hørte om det, sier Andersen til Dagbladet.

Andersen forteller at skolen har fått reaksjoner fra blant annet Human-Etisk Forbund og Norsk Folkehjelp på invitasjonen. I tillegg har privatpersoner reagert.

- Dette har vært brukt på en annen Oslo-skole tidligere og ingen har da lagt merke til det. Det er en standard barnetegning, og på papir ser du ikke engang symbolene, sier han.

En menneskelig feil Bildet ble lagt ut på skolens hjemmesider i går, og ifølge Andersen kom de første reaksjonene i dag. Bildet er siden tatt ned. På bildet har tre av fire barn et kors på brystet, mens den fjerde har ei T-skjorte med et fiskemotiv med «Jesus» skrevet under.

- Dette var en menneskelig feil, helt klart, sier Andersen.

Han sier også flere har ledd av situasjonen etter at det ble klart at det var en muslimsk sosiallærer som hadde gjort feilen.

- Det vekket sikkert mye reaksjoner fordi det er en skole med en stor andel minoritetselever. Folk skjønner at det ikke er gjort med hensikt, sier han.

Selv om skolen har endret det på nett, mener Carean Marie Rose skaden allerede har skjedd.

«Skolen sier nå til meg at de skal forandre illustrasjonsbildet de har på hjemmesiden. Det det er for seint å forandre på, er bildet på invitasjonene de har sendt ut til alle som skal begynne der. Deriblant oss.» skrev hun.