Du leser nå Dagbladet Pluss

- Muslimske kvinner er redusert til nettopp dette: jomfruhinner og hijab

Norge og vesten må slutte å støtte egyptiske diktatorer og saudi-arababiske monarker, mener Mona Eltahawy.

OPTIMIST:  I 2011 ble den egyptisk-amerikanske forfatteren, kommentatoren og journalisten Mona Eltahawy voldsomt angrepet og antastet av egyptisk opprørspoliti. Nå har hun flyttet tilbake til Egypt, for å bidra til at revolusjonen til slutt lykkes i hjemlandet. - Vi er i gang med en sosial og seksuell revolusjon, og gjør stadig framskritt, forteller hun i løpet av sin korte Oslo-visitt denne måneden. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
OPTIMIST: I 2011 ble den egyptisk-amerikanske forfatteren, kommentatoren og journalisten Mona Eltahawy voldsomt angrepet og antastet av egyptisk opprørspoliti. Nå har hun flyttet tilbake til Egypt, for å bidra til at revolusjonen til slutt lykkes i hjemlandet. - Vi er i gang med en sosial og seksuell revolusjon, og gjør stadig framskritt, forteller hun i løpet av sin korte Oslo-visitt denne måneden. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2011 ble den egyptiske journalisten og kommentatoren Mona Eltahawy (48) verdenskjent, da hun ble kraftig angrepet og skadd av egyptisk opprørspoliti under revolusjonsdagene i Egypts hovedstad Kairo. Det gjorde henne, om mulig, enda mer sint og kampklar.

- Jeg er en sinna kvinne. Faktisk så liker jeg sinna kvinner fordi de er frie mennesker, sier Eltahawy.

- Skammelig av Norge

Eltahawy er på snarvisitt i Norge i forbindelse med at hun gir ut boka Jomfruhinner og hijab. Hvorfor Midtøsten trenger en kjønnsrevolusjon. Hun har farget håret rødt, prater kontinuerlig og med voldsomt engasjement:

- Jeg blir så sinna over all urettferdigheten og overgrepene som nå pågår i Midtøsten. Hvordan kan folk vite at overgrepene skjer, og bare dem få fortsette? Hvor er sinnet fra Vesten? Jeg er rasende over at Norge og vestlige regjeringer støtter regimer som Egypt og Saudi Arabia, sier hun, og fortsetter: