Muslimske kvinner får bruke hijab i forsvaret

- Ikke i strid med uniformsreglementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det vurderes nå om hodeplagget hijab skal kunne brukes med politiuniformer. Forsvaret, helsevesenet og tollvesenet sier ja til hijab til uniformen.

Politidirektoratet vurderer for tiden om det skal være lov å bruke hijab til politiuniform etter at 23 år gammel kvinne fra Sandnes i Rogaland har sendt brev med spørsmål om hvordan det vil bli mottatt, dersom hun bærer hijab til uniformen. Hun frykter at drømmen om å bli politi ikke kan oppfylles, fordi hun for noen år siden bestemte seg for å bære hijab.

Politihøgskolen har foretatt en undersøkelse av synet på hijab i andre etater.

- Konklusjoner var at andre etater som forsvaret, tollvesenet og sykehus aksepterte bruk av hijab, og at det ikke var i strid med uniformsreglementet, sier førstelektor Jay Ganapati ved Politihøgskolen til Stavanger Aftenblad.

Forsvaret tillater medlemmer av religiøse trossamfunn å bære synlig religiøse symboler som det enkelte trossamfunn identifiserer som så betydningsfulle for troen at disse må bæres av vedkommende.

- Slike tillempinger skal skje på en slik måte at det ikke bryter med uniformens hensiktsmessighet for tjenesten. Forsvaret bekoster spesielle uniformsbehov, sier Vegard Bratteteig i kommunikasjonsenheten i forsvarsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.