Muslimske kvinner fjernet fra Obamas bakteppe

Ville unngå dårlige tv-bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To muslimske kvinner ble mandag nektet å sitte i et område bak talerstolen til presidentkandidat Barack Obama, fordi valgkampmedarbeidere ville forhindre at kvinnenes hodesjal havnet på tv og på stillbilder fra arrangementet.

Det var to frivillige i Obamas valgkampapparat som sto bak den mildt sagt kontroversielle avgjørelsen da demokratenes fremste politiker besøkte Detroit sammen med Al Gore på mandag.

- Valgkamparbeideren forklarte meg at på grunn av det politiske klimaet og det som foregår i verden og med muslimske amerikanere var det ikke bra for henne å bli sett på tv eller i forbindelse med Obama, sier Ali Koussan, venn av Hebba Aref, en av kvinnene som ble avvist.

Skuffet tilhenger

Opptrinnet startet ifølge Politico.com da Koussan og Arefs bror Sharif, ble spurt om å sitte bak scenen - i bakteppet for tv-kameraene som kom til å filme Obama forfra.

De unge advokatene takket ja, men nevnte at de hadde med seg venner til arrangementet. Når de deretter ble spurt om disse vennene så ut som og var likt kledd som de utvalgte, at hodesjal-kontroversen kom for dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer