REDD PALMYRA:  Islamske lærde ved det anerkjente islamske lærestedet al-Azhar i Kairo ber nå om at folk må stå sammen i en «kamp for menneskeheten», og redde hva UNESCO kaller en historisk by med «ekstremt universell verdi». Bildet av Palmyra er tatt i 2007, da turister ennå frekventerte oldtidsbyen. Nå har terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten) overtatt kontroll over Palmyra. Foto: Nour Fourat / Reuters / Scanpix
REDD PALMYRA: Islamske lærde ved det anerkjente islamske lærestedet al-Azhar i Kairo ber nå om at folk må stå sammen i en «kamp for menneskeheten», og redde hva UNESCO kaller en historisk by med «ekstremt universell verdi». Bildet av Palmyra er tatt i 2007, da turister ennå frekventerte oldtidsbyen. Nå har terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten) overtatt kontroll over Palmyra. Foto: Nour Fourat / Reuters / ScanpixVis mer

Muslimske lærde med en desperat bønn til IS: La Palmyra være i fred

Palmyra ikke må ødelegges. Dette er en kamp for menneskeheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Torsdag i forrige uke tok terrorgruppa IS (den såkalte islamske staten) kontroll over den UNESCO-vernede oldtidsbyen Palmyra, som ligger langt ute i den syriske ørkenen. Nå frykter mange at IS ødelegge den verneverdige byen.

En rekke IS-krigere mener at alt som er laget før den såkalte islamske tidsregningen (år 600) er ikke-islamsk og dermed greit å ødelegge. IS har ødelagt en rekke viktige statuer, biblioteket i Mosul med mer.

- Må gå sammen

Nå går derfor islamske lærde fra det anerkjente al-Azhar-senteret i Kairo ut og ber IS-krigerne om å la oldtidsskattene få stå i fred. De lærde ber alle mennesker om å samles i det de kaller «en kamp for menneskeheten», ifølge RT. Al-Azhar er ikke hvilket som helst læresenter. Det er det eldste universitetet i verden og kjent for sine lærde imamer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn