Muslimske menn var skolejenter

Dansk politiker løy om trusler mot karikaturtegners datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Tidligere denne uken sa Venstres politiske leder Jens Rohde til dansk tv at 12 muslimske menn skal ha møtt opp på en skole for å få fatt i datteren til en av tegnerne.

beskyldes politikeren for å ha løyet for å slå politisk mynt på saken.

10-11 år gamle

De tolv muslimske mennene, var i virkeligheten seks-sju muslimske skolejenter som var 10-11 år gamle, sier tegneren selv.

- Det var bare snakk om barn, og det var en venninnekrangel som like gjerne kan ha dreid seg om at en av dem hadde stjålet en annens kjæreste. Det er Jens Rohdes frie fantasi, og det er skremmende at han kan gå ut med historien. Jeg synes det skal frem hvordan han har løyet, sier tegneren til Jyllands-Posten.

Politikeren fra det danske regjeringspartiet deltok torsdag på et møte med Danske Bladtegneres formann Claus Seidel, der han fikk vite om de 12 tegnernes situasjon. Seidel reagerer kraftig på at Rodhe løy om et møte som skulle være fortrolig.

- Jens Rohde burde ikke gå ut og referere om noe i denne høyspente situasjonen, som verken er skrevet ned eller som partene er enige om at er sagt, sier Seidel til Ritzau.

- Har løyet

Jens Rodhe sier at han ikke visste at opplysningene på møtet skulle være fortrolige. Men tegnerne sier at de heller ikke gjenkjenner påstandene Rodhe har kommet med fra møtet.

- Det skal frem, hvordan han har løyet, sier tegneren til Jyllands-Posten i dag.

Fra en person som står tegnerne nær, får Dagbladet.no opplyst at de 12 tegnerne fremdeles holder seg i dekning med politibeskyttelse.

Fire måneder etter publiseringen i Jyllands-Posten, blir de fremdeles rådet av Politiets etteretningstjeneste (PET) til å holde en lav profil og ikke kommentere tegningene i media.