Muslimske menn var skolejenter

Dansk politiker løy om trusler mot karikaturtegners datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Tidligere denne uken sa Venstres politiske leder Jens Rohde til dansk tv at 12 muslimske menn skal ha møtt opp på en skole for å få fatt i datteren til en av tegnerne.

Nå beskyldes politikeren for å ha løyet for å slå politisk mynt på saken.

10-11 år gamle

De tolv muslimske mennene, var i virkeligheten seks-sju muslimske skolejenter som var 10-11 år gamle, sier tegneren selv.

- Det var bare snakk om barn, og det var en venninnekrangel som like gjerne kan ha dreid seg om at en av dem hadde stjålet en annens kjæreste. Det er Jens Rohdes frie fantasi, og det er skremmende at han kan gå ut med historien. Jeg synes det skal frem hvordan han har løyet, sier tegneren til Jyllands-Posten.

Politikeren fra det danske regjeringspartiet deltok torsdag på et møte med Danske Bladtegneres formann Claus Seidel, der han fikk vite om de 12 tegnernes situasjon. Seidel reagerer kraftig på at Rodhe løy om et møte som skulle være fortrolig.

- Jens Rohde burde ikke gå ut og referere om noe i denne høyspente situasjonen, som verken er skrevet ned eller som partene er enige om at er sagt, sier Seidel til Ritzau.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.