- Muslimske politikvinner bør ikke pågripe menn

Og bør ha heldekkende hijaber, mener imam Ahmed Esmaili.

BØR IKKE PÅGRIPE MENN: Muslimske politibetjenter bør unngå å pågripe menn hvis noen andre kan gjøre det, mener imam Ahmed Esmaili. Foto: METROPOLITAN POLICE/AP/SCANPIX
BØR IKKE PÅGRIPE MENN: Muslimske politibetjenter bør unngå å pågripe menn hvis noen andre kan gjøre det, mener imam Ahmed Esmaili. Foto: METROPOLITAN POLICE/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Muslimske kvinner bør primært ikke pågripe menn, og de bør ha en heldekkende hijab. Det mener imam Ahmed Esmaili, som leder Imamfaglig komité i Islamsk Råd Norge (IRN), skriver VG i dag.

- Hvis hun må pågripe, og er alene eller sammen med andre kvinner, så kan hun gjøre det. Men om hun er sammen med andre kolleger, som kan ta den delen av arbeidet, så trenger ikke hun å gjøre det, sier Esmaili til VG.

Han reagerer også på justisminister Knut Storbergets formulering av hijab-bruk som tildekking av hår, som han mener ikke holder.

- Det er ikke nok med bare et skaut. Hijab er et klesplagg som dekker hele kroppen, unntatt hendene og ansiktet. Dette er en plikt og et påbud fra Allah, sier Esmaili.

- Kan ikke si: Sorry, det er en mann

Politiets fellesforbunds Arne Johannessen uttrykte bekymring over at hijab i politiet kunne føre til et skille innad i politiet da debatten begynte. 

- Vi i politiet skal behandle alle grupper, vi må nå inn i alle miljøer og vi må ha tillit i alle miljøer. Vi kan ikke ha en type politi som bare jobber i et spesielt miljø, og en annen type politi som jobber i andre miljø, sa Johannessen da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer