BØR IKKE PÅGRIPE MENN: Muslimske politibetjenter bør unngå å pågripe menn hvis noen andre kan gjøre det, mener imam Ahmed Esmaili. Foto: METROPOLITAN POLICE/AP/SCANPIX
BØR IKKE PÅGRIPE MENN: Muslimske politibetjenter bør unngå å pågripe menn hvis noen andre kan gjøre det, mener imam Ahmed Esmaili. Foto: METROPOLITAN POLICE/AP/SCANPIXVis mer

- Muslimske politikvinner bør ikke pågripe menn

Og bør ha heldekkende hijaber, mener imam Ahmed Esmaili.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Muslimske kvinner bør primært ikke pågripe menn, og de bør ha en heldekkende hijab. Det mener imam Ahmed Esmaili, som leder Imamfaglig komité i Islamsk Råd Norge (IRN), skriver VG i dag.

- Hvis hun må pågripe, og er alene eller sammen med andre kvinner, så kan hun gjøre det. Men om hun er sammen med andre kolleger, som kan ta den delen av arbeidet, så trenger ikke hun å gjøre det, sier Esmaili til VG.

Han reagerer også på justisminister Knut Storbergets formulering av hijab-bruk som tildekking av hår, som han mener ikke holder.

- Det er ikke nok med bare et skaut. Hijab er et klesplagg som dekker hele kroppen, unntatt hendene og ansiktet. Dette er en plikt og et påbud fra Allah, sier Esmaili.


- Kan ikke si: Sorry, det er en mann

Politiets fellesforbunds Arne Johannessen uttrykte bekymring over at hijab i politiet kunne føre til et skille innad i politiet da debatten begynte. 

- Vi i politiet skal behandle alle grupper, vi må nå inn i alle miljøer og vi må ha tillit i alle miljøer. Vi kan ikke ha en type politi som bare jobber i et spesielt miljø, og en annen type politi som jobber i andre miljø, sa Johannessen da.

Norskpakistanske Sugharan Khan, som ble den andre kvinnen med muslimsk bakgrunn som kom inn på Politihøgskolen, sa i et intervju med Dagbladet.no i forrige uke at hun lurer på om politiet er rett arbeidsplass for kvinner som velger å bruke hijab.
Hun reagerte slik på spørsmålet om muslimske kvinner skal pågripe menn, som ble aktualisert i en reportasje på TV 2:

- Du kan ikke bare si: «Sorry, det er en mann, jeg kan ikke», sa Khan.

- Hva blir det neste? De kan ikke patruljere med menn, spør hun.

- Vil stanse
Hijab-saken er også blitt et problem for Arbeiderpartiet. I går kom det fram at justisminister Knut Storberget ikke skal ha kjent til justisdepartementets støtte til å tillate hijab i politiet.

Hijab-vedtaket skapte store politiske bølger og regjeringen måtte snu. Både Storberget og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har i ettertid medgitt at saken var for dårlig utredet.

Nå jobbes det iherdig internt i Arbeiderpartiet for å få stanset hijab-saken snarest mulig, skriver VG.