Muslimske skolejenter ville ikke svømme med gutta: Ble nektet statsborgerskap

Harde integreringstiltak i Sveits.

SVEITSISK INTEGRERING: Integrering av muslimer har lenge blitt heftig debattert i Sveits. Her en muslimsk kvinne i niqab under en protest mot islamofobi og rasisme organisert av Islamic Central Council of Switzerland (ICCS) i Bern i 2011. Foto: REUTERS/Michael Buholzer
SVEITSISK INTEGRERING: Integrering av muslimer har lenge blitt heftig debattert i Sveits. Her en muslimsk kvinne i niqab under en protest mot islamofobi og rasisme organisert av Islamic Central Council of Switzerland (ICCS) i Bern i 2011. Foto: REUTERS/Michael Buholzer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historien om hvorfor myndighetene i Basel i Sveits har nektet to muslimske tenåringsjenter å bli sveitsiske statsborgere, vekker nå oppsikt i flere land.

Ifølge den sveitsiske radio- og TV-kanalen SRF fikk jentene - 12 og 14 år gamle - avslag fordi de av religiøse grunner nektet å delta i svømmetimer og skoleleire sammen med gutter.

Obligatorisk

Lederen for kommisjonen som tok avgjørelsen, Stefan Wehrle, forklarte overfor kanalen at svømmeundervisning er obligatorisk i Basel, og at den som ikke deltar bryter med kravene som stilles.

- Den som ikke oppfyller disse kravene bryter loven og kan derfor ikke bli statsborger, sa Wehrle til kanalen.

De to jentene skal ha fått avslaget på statsborgerskap i fjor, men har først nå blitt kjent. Etter at SRF publiserte saken på mandag, har den blitt omtalt i en rekke amerikanske og europeiske medier, blant annet USA Today.

Bøter

Sveitsiske The Local har tidligere skrevet at sveitsiske domstoler har avvist muslimske familiers ønske om å unnta sine barn fra svømmeundervisning, med henvisning til at integrering kommer før religion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer