HÅNDTRYKK: Pave Frans håndhilser på Ekmeledding Ihsanoglu i Vatikanet tidligere i måneden. Foto: Observatore Romano / AFP / NTB Scanpix
HÅNDTRYKK: Pave Frans håndhilser på Ekmeledding Ihsanoglu i Vatikanet tidligere i måneden. Foto: Observatore Romano / AFP / NTB ScanpixVis mer

Muslimtopp ber muslimske land respektere minoriteter

Mener flere muslimske stater må komme kristne i møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nylig avgåtte lederen for Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) mener flere muslimske stater må komme kristne i møte.

Ekmeleddin Ihsanoglu gikk av som leder for paraplyorganisasjonen for verdens 57 muslimske land mandag. Han mener også at vestlige land må gjøre mer for å bekjempe økningen av fordommer mot muslimer her.

- Jeg har ingen tvil om at det er rom for forbedringer når det gjelder religionsfrihet i deler av den muslimske verden. Med tanke på å gi ikke-muslimer tilgang til sine religiøse bygg, eller lov til å bygge slike bygg, skriver Ihsanoglu i et e-postintervju med Reuters.

Kristne i Midtøsten opplever stadig at de ikke får lov å reise kirker eller besøke sine gudshus. Flere steder pågår det også ren forfølging av kristne minoriteter.

Ihsanoglu har vært i møter med pave Frans og storimam Ahmed el-Tayeb ved det prestisjefylte al-Azhar-senteret i Kairo. De skal støtte ham i hans visjon om å knytte nærmere bånd mellom kristendommen og islam.

(NTB)