Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muslimtopp ber muslimske land respektere minoriteter

Mener flere muslimske stater må komme kristne i møte.

HÅNDTRYKK: Pave Frans håndhilser på Ekmeledding Ihsanoglu i Vatikanet tidligere i måneden. Foto: Observatore Romano / AFP / NTB Scanpix
HÅNDTRYKK: Pave Frans håndhilser på Ekmeledding Ihsanoglu i Vatikanet tidligere i måneden. Foto: Observatore Romano / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nylig avgåtte lederen for Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC) mener flere muslimske stater må komme kristne i møte.

Ekmeleddin Ihsanoglu gikk av som leder for paraplyorganisasjonen for verdens 57 muslimske land mandag. Han mener også at vestlige land må gjøre mer for å bekjempe økningen av fordommer mot muslimer her.

- Jeg har ingen tvil om at det er rom for forbedringer når det gjelder religionsfrihet i deler av den muslimske verden. Med tanke på å gi ikke-muslimer tilgang til sine religiøse bygg, eller lov til å bygge slike bygg, skriver Ihsanoglu i et e-postintervju med Reuters.

Kristne i Midtøsten opplever stadig at de ikke får lov å reise kirker eller besøke sine gudshus. Flere steder pågår det også ren forfølging av kristne minoriteter.

Ihsanoglu har vært i møter med pave Frans og storimam Ahmed el-Tayeb ved det prestisjefylte al-Azhar-senteret i Kairo. De skal støtte ham i hans visjon om å knytte nærmere bånd mellom kristendommen og islam.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media