«Muslingspiseren» (43) kjemper for å holde seg unna FBIs klør

Oslo tingrett skal avgjøre om gamblingtiltalt skal utleveres til USA.

ØNSKER 42-ÅRINGEN UTLEVERT: Politiadvokat Geir Kavlie fra Økokrim i Oslo tingrett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ØNSKER 42-ÅRINGEN UTLEVERT: Politiadvokat Geir Kavlie fra Økokrim i Oslo tingrett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge FBI har to norske brødre bygget opp en gigantisk gambling-pyramide.

Det var i 2002 at brødrene, med tilnavn «Leo» (40) og «Muslingspiseren» (43), registrerte  selskapet Macho Sports i Panama. De flyttet firmaet til Perus hovedstad Lima i 2008. Derfra skal de ha pleiet en stor kundekrets, hovedsakelig rundt Los Angeles og San Diego i California.

«Muslingspiseren» (43) sitter i varetekt i Oslo. I dag var spørsmålet oppe i Oslo tingrett om hvorvidt 43-åringen skulle utleveres til USA.

43-åringen stilte med både sine norske advokater Anders Brosveet og Javeed Shah og den amerikanske advokaten Amy Jacks som bisitter. Ytterligere en amerikansk advokat, Michael Goldstein, og privatetterforsker Christian Filipiak, var innkalt som vitner for 43-åringen. 43-åringen kjemper for å unngå utlevering til USA. Der vil han risikere en svært lang fengselsstraff om han blir funnet skyldig etter FBIs omfattende anklager. Det er referatforbud fra selve rettsmøtet.

- Stråmenn De to brødrene vokste opp i Tvedestrand.

I USA er de to brødrene med bakgrunn fra Norge, Peru og USA, siktet for ulovlig gambling, hvitvasking, trusler og utpressing av gamblingkunder med spillegjeld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer