ALESSANDRA MUSSOLINI:  Hun har kastet ut sin ektemann etter at han ble avslørt som sexkunde for mindreårige prostituerte i Romas finere strøk. Hun er barnebarn av Il Duce og hennes tante heter Sophia Loren.  Foto: AFP /NTB Scanpix
ALESSANDRA MUSSOLINI: Hun har kastet ut sin ektemann etter at han ble avslørt som sexkunde for mindreårige prostituerte i Romas finere strøk. Hun er barnebarn av Il Duce og hennes tante heter Sophia Loren. Foto: AFP /NTB ScanpixVis mer

Mussolini i sexskandale

Alessandra Mussolinis mann tatt for sex med mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en leilighet i Parioli, et av Romas finere boligstrøk, drev to jenter som kalte seg Aurora og Azzurra, sin virksomhet. Nå sitter deres celebre kundekrets i politiets garn.

Innimellom lekselesing tok de to jentene imot kåte mannfolk fra samfunnets øvre skikt, under press fra både sine mødre og mer profesjonelle koblere.

Problemet er ikke bare at jentene var 14 og 15 år gamle - derav navnet på skandalen: «Baby Squillo» - men at etterforskerne i følge den velrenommerte avisa «Il Fatto Quotidiano» har klart å huke en storfisk, en av sjefene for det statlige jernbaneselskapet, Trenitalia.

Han heter Mauro Floriani og var tidligere offiser i finans- og tollpolitiet Guardia di Finanza.

Dessuten har han siden 1989 vært gift med den ikke helt ukjente Alessandra Mussolini.

Blant de andre involverte er det flere FAO-funkjsonærer, en av sjefene i Ernst & Young og en underdirektør i Bankitalia.  

Floriani nektet først at han hadde hatt noen utveksling med de «baby-prostituerte», selv om teledataene inneholdt mobilnummeret hans. Men da det kom fram at politiet hadde tatt opp en samtale der han sier «Når kan vi treffes i morgen?», innrømmet han å ha hatt sex et par ganger.

«Jeg trodde hun var 19,» sier han. «Det sto ikke noe om alderen på nettsiden.»

Dette er det ikke lett å tro på for politiet, siden noen av de andre mistenkte forteller at de snudde i døra da de skjønte at det var småjenter de hadde fått seg en avtale med.  

Alessandra Mussolini sitter nå i senatet for Silvio Berlusconis parti, Forza Italia, etter en lang karriere som politiker på høyrefløyen.

Først i det opprinnelige fascistpartiets arvtager Movimento Sociale Italiano, deretter i nå nedlagte Alleanza Nazionale, senere i smågrupper på ytre fløy før hun stilte opp for Berlusconi-blokken.  

Hun er datter av Romano Mussolini, jazzpianisten som giftet seg med Sophia Lorens lillesøster, Maria Scicolone. Den kjente filmstjernen er altså Alessandras tante.

Og bestefar var selveste Il Duce.

Stadig har det vært leven rundt den temmelig aggressive Alessandra, ikke minst da hun i en TV-debatt gikk til fysisk angrep på likestillingsminister Katia Bellillo, som hadde bedt henne holde kjeft.

Senere kom hun i klammeri med transvestitten Vladimir Luxuria som hun skjelte ut med ordene: «Det er bedre å være fascist enn soper».  

Hun har også kranglet for åpent kamera med den beryktede kunsthistorikeren og politiske klovnen Vittorio Sgarbi.

Det ligger mange herlige videoer med henne på YouTube, og nakenbildene hun lagde for Playboy i 1983 er nesten rørende i sin naive vovethet. Nettet har alt.  

Nå er Alessandra «knust» og har kastet ektemannen ut av huset.

Selv har hun flyttet hjem til sin mor, sammen med de tre barna hun har med Floriani. Kanskje tante Sophia kan gi henne noen trøstens ord.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.