Trondheim kommune:

Mutantsmittede brøt isolasjon

Tirsdag opplyste kommunen at de har registrert ni nye tilfeller av den britiske virusvarianten.

SMITTE: Det har blitt oppdaget et utbrudd med den britiske virusvarianten i Trondheim kommune. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SMITTE: Det har blitt oppdaget et utbrudd med den britiske virusvarianten i Trondheim kommune. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag opplyste helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen at to personer som har fått påvist den britiske virusvarianten i Trondheim, skal ha brutt isolasjonsplikten. Det melder avisa Nidaros.

- I går ble det avdekket at to hadde isolasjon. De hadde gått ut av boligen og vært ute i aktivitet. Det ble oppdaget av vektere, sa Garåsen, ifølge avisa.

Tirsdag formiddag opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad i Trondheim kommune til Dagbladet at det har blitt registrert ni nye tilfeller av den britiske virusvarianten i Trondheim. Totalt er 27 smittetilfeller tilknyttet utbruddet, og kommuneoverlegen forventer at alle er smittet med den muterte varianten.

Kriseplan

Regjeringen har forelagt en kriseplan ved særlig uoversiktlige utbrudd med muterte virusvarianter, hvor første steg er at statsforvalteren hasteinnkaller til et møte mellom berørte kommuner, helseregionen, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Statsforvalter i Trøndelag, Frank Jenssen, har foreløpig ikke hatt behov for å iverksette kriseplanen.

- Synkende smittetall er ingen hvilepute, det smittsomme mutantviruset gjør at alle bør være ekstra påpasselig med avstand og hygiene, opplyser Jenssen til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer