Muzak’en er over

Mens Bård Nylund (28) ikke er i tvil om at han skal bli sjef når han er ferdig med studiene, synes ikke Cecilie Holm (24) det frister i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag i forrige uke gikk Muzak Holdings til skifteretten i South Carolina, og ba om beskyttelse etter kapittel 11 i USAs konkurslov. Dagens eiere håper å rydde opp i økonomien, men sats ikke store penger på at de kommer igjen. Muzak har trykket på stoppknappen, og det er mer enn tvilsomt om de noen gang får slått på igjen. Gjelda de har bygget opp er på 105 millioner dollar, og kontantbeholdningen var 10. februar 50000 dollar.

Etterspørselen etter musikk i heiser og kjøpesentre har sunket dramatisk, og mange kan knapt huske sist de hørte «You Take Me Up» med Thompson Twins, eller et eller annet med Claus Wunderlich i heisen. Illustrerende nok har ikke Muzak selv muzak i heisen i hovedkvarteret i Fort Mill.

1960-åra var Muszaks absolutt beste tiår. Da hadde de erobret nær sagt alle offentlige steder som var truet av stillhet.

Muzaks historie startet imidlertid 50 år tidligere, i 1910. Da oppfant generalmajor George Owen Squire multiplexing, eller mux som det ble kalt av ekspertene. Det var en måte å sende signaler gjennom ledningsnettet på, en metode han hadde jobbet fram i sin tid som øverste signaloffiser i den amerikanske hæren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer