FLYKTNINGER: Rohingya-flyktninger har krysset grensen til Bangladesh og venter på å få fortsette til flyktningleir. Foto: Jorge Silva / Reuters / NTB Scanpix
FLYKTNINGER: Rohingya-flyktninger har krysset grensen til Bangladesh og venter på å få fortsette til flyktningleir. Foto: Jorge Silva / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Rohingyaene:

Myanmar: Landets myndigheter skal ha fjernet rapport om sult blant barn

FN-rapporten advarte om ekstrem sult blant mer enn 80 000 barn i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rohingyanene er ifølge FN en av verdens mest forfulgte minoriteter. De nektes statsborgerskap i Myanmar og flere hundre tusen flykter nå til nabolandet Bangladesh.

Siden slutten av august har over 500 000 rohingyaer blitt tvunget på flukt fordi de blir utsatt for omfattende overgrep av militæret i Myanmar.

I juni kom Verdens matvareprogram (WFP) med en rapport hvor det ble advart mot ekstrem sult blant mer enn 80 000 barn i den muslimske delen av befolkningen i Myanmar.

Denne rapporten skal nå være trukket, etter ordre fra landets myndigheter.

Det skriver avisa The Guardian.

- Felles gjennomgang

På spørsmål om hvorfor rapporten er fjernet, forklarer WFP at dette har skjedd etter anmodning fra Myanmars myndigheter om å få til en felles gjennomgang av rapporten. I en uttalelse The Guardian refererer til skriver WFP at det i dynamisk situasjon som denne er viktig å samarbeide tett med alle parter, også regjeringen.

FLYKTNINGKRISE: 409 000 rohingya-muslimer har flyktet fra undertrykkelse i Myanmar. Det betyr fullstendig overbelastede flyktningleire i nabolandet Bangladesh. Video: CNN / AP. Vis mer

En kilde som har vært tett på arbeidet skal ha fortalt The Guardian at ansatte på det lokale FN-kontoret i Myanmar, har vært nervøse for at rapporten skulle få for mye oppmerksomhet.

Humanitær hjelp

I rapporten skal det ha kommet det fram at mer enn 225 000 mennesker har behov for humanitær hjelp. Dette er, ifølge The Guardian, et tiltak myndighetene i landet ikke ønsker å igangsette. I tillegg skal de ha stoppet nødhjelpen til Rakhine, området i landet hvor de fleste rohingyanene bor.