Rohingya-folket i Myanmar

Myanmars general ber landet samles om «rohingya-problemet»

409.000 rohingyaer flykter fra den militære undertrykkelsen i Myanmar.

DREVET PÅ FLUKT: Hundrevis av landsbyer er brent ned til grunnen og hundretusener av mennesker drevet på flukt i Myanmar. Foto: AP Photo/ Dar Yasin/ NTB Scanpix
DREVET PÅ FLUKT: Hundrevis av landsbyer er brent ned til grunnen og hundretusener av mennesker drevet på flukt i Myanmar. Foto: AP Photo/ Dar Yasin/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myanmars general Min Aung Hlaing oppfordrer landet til å forenes over «problemet» med rohingya-muslimene, som han mener ikke har tilhørighet i landet.

- De har krevd anerkjennelse som rohingyaer, som aldri har vært en etnisk gruppe i Myanmar. Bengali-problemet er en nasjonal sak og vi må samles om å få fram sannheten, skriver generalen på sin Facebook-side lørdag.

Min Aung Hlaing sier «ryddingen» av delstaten Rakhine er ment for å eliminere rohingya-muslimer som angrep en politistilling 25. august.

Det er generalen som har øverste ansvar for landets sikkerhetspolitikk, men det er tausheten til tidligere menneskerettighetsforkjemper og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi som har skapt sterkest reaksjoner internasjonalt. Suu Kyi har en stilling som i praksis innebærer at hun er Myanmars regjeringssjef – men med begrenset innflytelse over landets militære styrker.

Den siste krisen startet 25. august da en geriljagruppe av rohingyaer angrep flere politistillinger. De militære svarte med en brutal offensiv, der hundrevis av landsbyer er brent ned til grunnen og hundretusener av mennesker drevet på flukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer