Myanmars president i samtaler med Aung San Suu Kyi

Myanmars president Thein Sein var fredag i historiske samtaler med de øverste sjefene i hæren i landet samt politiske rivaler, blant dem fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi.

I SAMTALER: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er i historiske samtaler med de øverste sjefene for hæren i Myanmar. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
I SAMTALER: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er i historiske samtaler med de øverste sjefene for hæren i Myanmar. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene er de første i sitt slag i landet som har hatt flere tiår med militært styre, og kommer i forkant av valget i Myanmar neste år.

Torsdag opplyste Det hvite hus at USAs president Barack Obama hadde snakket med både Thein Sein og Suu Kyi om de kommende valgene mindre enn to uker før han reiser til landet.

Obama oppfordret under telefonsamtalen med Thein Sein til «inkluderende og troverdige» valg, opplyser Det hvite hus i en uttalelse.

Valgmyndighetene i Myanmar kunngjorde sist uke at valget vil bli holdt sent i oktober eller tidlig november i 2015.

Møtene fredag fant sted i hovedstaden Naypyidaw mens vanskelige politiske og konstitusjonelle spørsmål er gjeldende i landet. Det pågår også flere opprør i landet.

(NTB)