- Mye å gi!

RÅDE (Dagbladet): «Årets forretningskvinne» og slankeekspert Grete Roede (60) har ingen planer om fredelige pensjonistdager. - Jeg har altfor mye ugjort og så mye å bidra med ennå, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grete Roede» startet slankekurs for 25 år siden. I år deltok 30000 mennesker på hennes kurs, og Grete Roede ble kåret til «Årets forretningskvinne».

- Vi som har vært med en stund, vet at ting har flere sider, at det kjappe og smarte ikke alltid er så smart, sier hun.

Det er ferietid, og Grete Roede koser seg i sitt ferieparadis Øksnøen, forbereder middag og filosoferer over fordelene med modne arbeidstakere.

I hennes firma er åtti prosent av de ansatte over 50 år.

- Som gruppe er vi en mer pliktoppfyllende og stabil arbeidskraft. Vi er ferdige med det som holder oss borte fra jobben, som syke småbarn, og vi er mer ansvarsbevisste. Vi kommer på jobb nesten uansett, sier hun.

Om sin egen rolle som leder, sier hun at alderen har gitt viktig kunnskap om mennesker.

- Jeg har større innsikt i hvordan andre har det, og blir derfor flinkere til å takle problemer og til å tore å bry meg. Uansett maskiner, vil menneskene alltid være arbeidsplassens viktigste ressurs.

- Kunnskap om hvordan man får folk til å trives, til å føle seg verdsatt og respektert, er vel så viktig som datakunnskap, sier Grete Roede.

- Jeg er alltid på leting etter kunnskap. Noen hevder at de er utlært. De er ikke utlært, men utbrukt, erklærer hun.

AKTIV: -Jeg er alltid på leting etter kunnskap, sier Grete Roede (60).