- Mye å riste på hodet av

Aktoratet plukker Breiviks forklaring fra hverandre, mener Utøya-overlevende.

- MYE Å RISTE PÅ HODET AV:   Stian Petter Løken overlevde Utøya. Han synes den andre dagen i retten ble enklere å oppleve enn åpningen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
- MYE Å RISTE PÅ HODET AV: Stian Petter Løken overlevde Utøya. Han synes den andre dagen i retten ble enklere å oppleve enn åpningen. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utøya-overlevende Stian Petter Løken synes den andre dagen i retten var enklere enn den første. I motsetning til mange av sine AUF-venner hadde han stålsatt seg for de mange brutale  detaljene åpningsdagene ved å studere tiltalen i detalj på forhånd.

Lydloggen i retten i går likevel sterk kost for 21-åringen fra Lørenskog. Han sto rett bak døra da Renate fra Bjugn ringte politiet.

- I dag var det mye å riste på hodet av over tiltaltes konspiratoriske tanker. Særlig husker jeg påstanden om det ikke er demokrati i Norge. Men slike debatter skal vi ja ta, sier Løken til Dagbladet.

- Synes du ekstremister slipper for lite til i samfunnsdebatten?

- Det spørs hvordan du definerer samfunnsdebatten. På nettet er det iallefall en masse meninger og analyser som bryter med det gjengse i mange retninger.

Løken skryter av aktoratets utspørring etter lunsj i dag.

- Breivik virket langt mer ukomfortabel når han ikke fikk dirigere showet. Det var flere ganger, der han ikke ville svare på spørsmål, jeg fikk inntrykk av at han hadde diktet opp historier. Aktoratet gjør en god jobb, sier Løken, som planlegger å følge tiltaltes forklaring et par dager til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer