- Mye bråk i mottakene

- Hvis UDI vil at flere skal drive med asylmottak, må de punge ut med penger. Det er vanskelig å håndtere folk som enten burde vært i fengsel eller på psykiatriske klinikker, sier asyleier Per Reidar Bendiksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Bendiksen reagerer på fokuseringen på millionfortjenesten han har skaffet seg gjennom å drive asylmottak. Han har eierinteresse i 11 asylmottak, og hadde i fjor et driftsoverskudd på over 8,5 millioner kroner.

- Knallhard bransje

- Dersom det er ei gullgruve å drive asylmottak, hvorfor er det da ikke flere på banen? undrer Bendiksen.

- Det er en knallhard bransje. Man får bare tre måneders oppsigelsesvarsel fra staten, og kommer i kontakt med en veldig spesiell beboermasse.

- Hva mener du?

- Asylsøkere er som oftest folk med store, psykiske problemer og som forårsaker slitasje på bygninger og inventar. Det er en tøff og vanskelig jobb å få noen til å jobbe med folk som enten burde vært i fengsel eller på psykiatriske klinikker, sier han.

Bråk og spetakkel

- Men du har jo klart deg ganske bra?

- Jeg har jobbet med asylmottak i flere år, og kjenner til utfordringene og problemene man møter. Mange blir rett og slett skremt av alt bråket og spetakkelet i mottakene, og orker ikke å drive dem lenger, sier Bendiksen.

Bendiksen reagerer kraftig på reaksjonene til UDI og NOAS på pengefortjenesten hans.

- Dersom UDI vil ha asylmottak tilgjengelig, må de punge ut med en del penger.

Mer Penger

Jeg ser ingen annen løsning enn den som eksisterer i dag. Det eneste og rimeligere alternativet hadde vært å sette et par tusen asylsøkere i militærleir, sier Bendiksen.

ASYLMILLIONÆR: Per Reidar Bendiksen er lei av fokuseringen på millionfortjenesten sin. - Vi jobber med en vanskelig beboermasse, sier han.