- Mye feststøy

Flere steder i landet har det vært klager på feststøy natt til søndag. Operasjonslederen i Troms sammenlikner tilstandene med slik det var før pandemien. I andre politidistrikter har det gått roligere for seg.

Publisert
Sist oppdatert

Har du bilder eller video? Tips Dagbladet på 2400@db.no.

Myndighetene har strammet kraftig inn i håp om å stanse smittespredningen. Fortsatt har noen politidistrikter håndtert flere henvendelser om festbråk natt til søndag.

- Vi er tilbake til der vi var før pandemien med tanke på feststøy, bråk og berusede personer i sentrum, forteller operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til Dagbladet.

- Mange klager

Politidistriktet har hatt så mange ordensforstyrrelser at de ikke har hatt mulighet til å prioritere det.

- Vi har mottatt mange klager på feststøy fra private adresser som forstyrrer omgivelsene, men har ikke hatt kapasitet til å følge opp disse meldingene, forteller Kileng.

- Det har vært merkbart mer enn tidligere. Det var roligere natt til i går, men nattas hendelser er nok en kombinasjon av Halloween, og den type ting, fortsetter han.

I tillegg til feststøy og ordensforstyrrelser har politidistriktet hatt noen tilfeller av slåssing.

- Ungdommer skal ha løpt

Også politiet i Øst har meldt om festbråk natt til søndag. De måtte rykke ut til Vinterbro etter en fest som hadde gått over styr.

- Slåssing og støy. Patrulje er fremme og flere ungdommer skal ha løpt, skriver de på Twitter.

Oppfordring til foreldre

Også Finnmark politidistrikt har hatt en travel natt.

- Det er Halloween og vi har fått melding om flere fester, også der mindreårige er invitert. Politiet ber ansvarlige foreldre om å ta gode valg i kveld i samråd med sine barn. Vi ønsker ikke å havne i en situasjon der vi må kjøre berusede, mindreårige hjem på natta, skriver de på Twitter.

Også i Karasjok og i Alta måtte politiet avslutte fester etter at mindreårige var til stede. Politidistriktet har også måtte bortvise flere som følge av bråk eller overstadig beruselse.

19 personer på fest

Oslo-politiet har på sin side hatt 17 oppdrag som har gått på forstyrrelser av natteroen, og 10 eller 11 oppdrag på offentlig sted.

- Vi hadde det veldig hektisk i går kveld, også har det roet seg litt, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Han forteller at politiet stanset en fest i Oslo sentrum hvor det var 19 personer.

- Det var mye støy og bråk, men det ble ikke gitt skriftlige reaksjoner. Men 19 var for mange. Da avsluttet vi festen, forteller Stokkli.

Operasjonslederen mener det likevel ikke har vært mange hendelser for å være en natt til søndag i Oslo.

- Det har ikke vært flere enn gjennomsnittet. Det har også vært mindre ordensoppdrag i sentrum i forbindelse med at utestedene stenger tidligere, sier han.

18 oppdrag

Også i Vest har det gått rolig for seg.

- Vi har 18 loggførte oppdrag på høy musikk og ordensforstyrrelser mellom klokka 23 og 05. Det har vært en normal travel natt, men ingen store hendelser, forteller operasjonsleder i Vest politidistrikt Steinar Hausvik til Dagbladet.

Han forteller at politiet har stoppet noen fester med flere deltakere, men at det ikke har vært en travel festnatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer