Mye fyll og spetakkel natt til 17. mai

Politiet over hele landet har hatt nok å gjøre med fulle folk natt til 17. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landets fyllearrester har blitt godt besøkt i løpet av natt til 17. mai, og politifolk over hele landet har hatt sin fulle hyre med å stoppe promillekjøring, dempe festbråk og kjøre overstadig berusede personer enten hjem eller rett til fyllearresten.

- Det har vært en travel natt for politiet med mye fyll og ordensforstyrrelser. Det har vært mye politi i Bergen sentrum i natt og med det slapp vi de alvorlige voldsepisodene, opplyser Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til NTB.

Slagsmål I Stavanger ble en 23-åring satt i arresten etter å ha slått til en 19 år gammel jente og en 20 år gammel mann på torget. De to ble ikke alvorlig skadd, men 23-åringen vil bli anmeldt for ordensforstyrrelse.

På Bryne ble en beruset 19-åring funnet forslått og med knekt tann, men politiet har ikke pågrepet noen for forholdet. Også i Sandnes ble en ung mann utsatt for vold og kjørt til legevakten for kontroll. I denne saken er en 22-åring pågrepet.

I Mo i Rana skal en mann ha blitt slått ned av en gjeng med ungdommer litt etter klokken tre. Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

I Bø i Telemark ble en mann lettere skadd etter å ha blitt knivstukket. Gjerningsmannen kjørte fra stedet i bil på vei i retning Grenland. Bilen ble stoppet på riksvei 36 og de tre personene i bilen pågrepet uten dramatikk. Episoden skjedde i tretiden. De pågrepne er satt i varetektsarresten og skal avhøres nærmere.

Høyball På Bømlo oppdaget en politipatrulje klokken to at en høyball var plassert i veibanen foran rådhuset. Kommunen ble varslet og fikk fjernet høyet, opplyser Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

I hovedstaden har natt til 17. mai forløpt overraskende rolig.

- Det har vært godt politivær med regn i natt. Det har kanskje lagt en demper på aktivitetene. Det har vært mye fyll og noen slagsmål og en del russebråk, men ikke mer enn man må regne med en natt til 17. mai, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

Også i Trondheim melder politiet om en roligere natt enn vanlig før nasjonaldagsfeiringen.

En gjenganger over hele landet er russebiler som kjører rundt med svært høy musikk. Politiet har måttet trå til og bortvise russ fra flere steder på grunn av høy musikk og fyll. På Snarøya i Bærum samlet 25-30 russebusser seg på ett sted, noe som førte til flere klager på festbråk og høy musikk.

Flere steder har politiet også vært nødt til å kjøre overstadig berusede mindreårige hjem til sine foreldre.
(NTB)