- Mye moro med Ole Petter Elvekrok

Svindlet under falskt navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no). Sammen med David Toska flyttet Nokas-tiltalte Lars-Erik Andersen til Sandnes i november 2003.

- Da skjedde det eneste ulovlige jeg noen gang har gjort i Stavanger-området. Jeg sjekket inn på et hotell under navnet Ole Petter Elvekrok, sa Andersen i retten i dag.

Andersen og Toska og hans familie bodde noen døgn på Ålgård Hotell under det falske navnet.

- Det var ikke for å skjule noe. Ole Petter Elvekrok er et navn jeg har brukt for å kunne tømme minibarer og fylle bensin uten å få regning. Jeg har hatt litt moro med det navnet, fortalte Elvekrok.

I retten kom det fram at Ole Petter Elvekrok også er en reell person.

- Han har altså fått noen regninger fra de gangene du har misbrukt hans navn? spurte dommer Bjørnestad.

Lars-Erik Andersen humret og flirte godt.

- Så litt småplukk har du drevet med, repliserte dommer Bjørnestad.

«Ole Petter Elvekrok»: Lars Erik Andersen sier det eneste kriminelle han har gjort er å tømme minibarer og fylle bensin under falskt navn. Foto: SCANPIX
«Ole Petter Elvekrok»: Lars Erik Andersen sier det eneste kriminelle han har gjort er å tømme minibarer og fylle bensin under falskt navn. Foto: SCANPIX Vis mer

Lars-Erik Andersen har framstilt seg sjøl som en tung rusmisbruker som bare plaget seg sjøl. Han kunne slåss litt i fylla, men var aldri med på innbrudd eller biltjuverier.

Toska ville redde meg
Dommer Helge Bjørnestad stusset på hvorfor David Toska inviterte Andersen til å bo sammen med hans familie i Sandnes.

- Jeg fikk være med på den betingelsen at jeg holdt meg rusfri og ikke tok mobiltelefon med meg. En telefon tok jeg likevel med meg. Jeg tror David ville prøve å berge meg fra rusproblemer, han ville redde meg, sa Andersen.

Meningen var at Andersen skulle bo hos Toska i ett år. Andersen skjønte at Toska flyttet til Sandnes for å holde seg skjult for politiet. men alt gikk ikke etter planen. Lars-Erik Andersen ble rastløs over det stille livet i en bydel i Sandnes, og reiste tilbake til Oslo etter halvannen uke.

- Jeg tror nok jeg er den mest useriøse personen David kjenner. Jeg fant på en unnskyldning for å dra til Oslo og ruse meg igjen, sa Andersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer