Vær:

Mye regn og vind på Vestlandet. Ber folk kjøre forsiktig

Kan komme hagl og torden i løpet av dagen.

STORE VANNMASSER: Mye regn og vind gjør det vanskelig for bilistene å komme fram. Bildet er fra Bjørgeveien ved Knappetunnelen i Bergen. Foto: Tipser / Yoan Pierre Jean Lemoine
STORE VANNMASSER: Mye regn og vind gjør det vanskelig for bilistene å komme fram. Bildet er fra Bjørgeveien ved Knappetunnelen i Bergen. Foto: Tipser / Yoan Pierre Jean Lemoine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet): Det er mye vind og regn på Vestlandet, og det skaper utfordringer for trafikken flere steder.

Det meldes om store vannmengder på veier i Bergen og ifølge Bergens Tidende har Vegtrafikksentralen hatt en hektisk morgen.

Flygende takplater

- Ved Ørnen hotell i Bergen sentrum er det mye vann. Også på E39 like før Fløyfjellstunnelen, rett før du svinger av til Sandviken, er det store vannmengder i veibanen. Dette fører til saktegående trafikk, sier trafikkoperatør Jan Marøy til avisa.

I Møre og Romsdal er det kraftig vind og blikkplater, papp og deler av et næringsbygg i Sunndal er tatt av vinden i løpet av natta. I tillegg er takplater observert flygende i lufta i sentrum av kommunen. Dette har ført til stengte veier.

Lenger sør langs kysten, i Sogn og Fjordane og Hordaland, virker det noe roligere.

- Vi har fått inn to-tre meldinger om noen trær som har veltet og det regner og blåser godt, men utenom det har det vært rolig, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB like før klokka 5 natt til torsdag.

- Mye vær på Vestlandet

Torsdag ble det sendt ut varsel om mulig vind opp i orkanstyrke langs vestkysten.

- Ved Stadt har det vært registrert sterk storm. I lavlandet er det registrert vind på opp til 30 meter per sekund. I tillegg har det omtrent 50 mm regn på seks timer. Det er mye nedbør på kort tid, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Granerød sier at regnet er i ferd med å trekke seg østover, men at det utover dagen kan komme hagl og torden på Vestlandet.

- Det vil fortsatt være mye vær i dette område og folk bør være obs på det når de er ute og kjører, sier han.

Vegtrafikksentralen Vest melder at på riksvei 7 ved Hardangervidda er det kolonnekjøring på grunn av dårlig vær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer