STORE VANNMASSER: Mye regn og vind gjør det vanskelig for bilistene å komme fram. Bildet er fra Bjørgeveien ved Knappetunnelen i Bergen. Foto: Tipser / Yoan Pierre Jean Lemoine
STORE VANNMASSER: Mye regn og vind gjør det vanskelig for bilistene å komme fram. Bildet er fra Bjørgeveien ved Knappetunnelen i Bergen. Foto: Tipser / Yoan Pierre Jean LemoineVis mer

Vær:

Mye regn og vind på Vestlandet. Ber folk kjøre forsiktig

Kan komme hagl og torden i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Det er mye vind og regn på Vestlandet, og det skaper utfordringer for trafikken flere steder.

Det meldes om store vannmengder på veier i Bergen og ifølge Bergens Tidende har Vegtrafikksentralen hatt en hektisk morgen.

Flygende takplater

- Ved Ørnen hotell i Bergen sentrum er det mye vann. Også på E39 like før Fløyfjellstunnelen, rett før du svinger av til Sandviken, er det store vannmengder i veibanen. Dette fører til saktegående trafikk, sier trafikkoperatør Jan Marøy til avisa.

I Møre og Romsdal er det kraftig vind og blikkplater, papp og deler av et næringsbygg i Sunndal er tatt av vinden i løpet av natta. I tillegg er takplater observert flygende i lufta i sentrum av kommunen. Dette har ført til stengte veier.

Lenger sør langs kysten, i Sogn og Fjordane og Hordaland, virker det noe roligere.

- Vi har fått inn to-tre meldinger om noen trær som har veltet og det regner og blåser godt, men utenom det har det vært rolig, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB like før klokka 5 natt til torsdag.

- Mye vær på Vestlandet

Torsdag ble det sendt ut varsel om mulig vind opp i orkanstyrke langs vestkysten.

- Ved Stadt har det vært registrert sterk storm. I lavlandet er det registrert vind på opp til 30 meter per sekund. I tillegg har det omtrent 50 mm regn på seks timer. Det er mye nedbør på kort tid, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Granerød sier at regnet er i ferd med å trekke seg østover, men at det utover dagen kan komme hagl og torden på Vestlandet.

- Det vil fortsatt være mye vær i dette område og folk bør være obs på det når de er ute og kjører, sier han.

Vegtrafikksentralen Vest melder at på riksvei 7 ved Hardangervidda er det kolonnekjøring på grunn av dårlig vær.