Mye ros og noe ris til Norge etter rosetog

Nei, vi rørte ikke en hel verden denne gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdagens rosetog, der 40 000 nordmenn møtte opp for å synge «Barn av regnbuen», ble omtalt i flere utenlandske medier. Kommentarene har ikke latt vente på seg, og hos flere aviser har en debatt om hvorvidt rosetoget var bra eller dårlig tatt over kommentarfeltene.

I kommentarfeltene til blant annet engelske aviser skriver mange hvor imponert de er over det norske folk.

- Dette er en fantastisk historie. I stedet for brente biler og opptøyer, gjør det norske folk det motsatte. Irriterer ondskap med kjærlighet og samhold, skriver en person som kaller seg Bonez2 i kommentarfeltet til CNN.

Unik håndtering
Flere mener at måten vi har håndtert terrorsaken på i Norge er unik.

- Dette ville ALDRI ha skjedd I USA. Den eneste folkemengden du kunne ha samlet sammen her, ville vært en lynsjemob, skriver «Kingofthenet» i kommentarfeltet til CNNs sak.

Også avisen DailyMail hadde en sak om rosetoget. Kommentarfeltet der fylles opp av mennesker som mener nordmenn har funnet den riktige måten å bekjempe ekstremisme på.

- Et fantastisk eksempel for resten av verden. Bra jobba Oslo, skriver Steve fra Liverpool.

- Ironisk nok har Breiviks handlinger hatt stikk motsatt effekt. I stedet for å splitte det norske folk, har han ført dem nærmere, skriver Leanne fra Watford.

Ikke bare positivt
Selv om de fleste mener rosetoget var et bra initiativ, er det også flere som stusser over det norske samfunnet.

- 40 000 av 600 000 drar fra jobben, betalt av det sosialistiske systemet for å gå i tog ... Skriver en person som kaller seg CullThePopulace i kommentarfeltet til CNN.

Imponerer verden: Rosetoget i Oslo i går har imponert mennesker over hele verden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Imponerer verden: Rosetoget i Oslo i går har imponert mennesker over hele verden. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

«TheGreenMan» mener sangen i seg selv er irriterende.

- Å synge «Barn av regnbuen» på norsk er nok til å irritere hvem som helst. Ikke bare Breivik, skriver han.

Mot sin hensik
I The Guardian er det også noen som mener nordmenns initiativ på torsdag kan ha virket mot sin hensikt.

- Man kommer til et punkt der søt rettferdighet blir kvalmende og mot sin hensikt. Sangen handler om politisk makt, ikke om å være demokratisk inkluderende. Disse menneskene innser det ikke, men deres handlinger planter frøet til den neste Breivik, skriver en person der.

- Han har dømt Norge til tiår med masseinnvandring, statlig bestemt kulturrelativisme, og kvalt en konstruktiv debatt ettersom en hver motstander av dette vil bli tilgriset med hans navn og handlinger, skriver en annen.

Barn av regnbuen: Flere utenlandske medier skrev om torsdagens rosetog på Youngstorget og ved tingretten i Oslo.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Barn av regnbuen: Flere utenlandske medier skrev om torsdagens rosetog på Youngstorget og ved tingretten i Oslo. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer