Snøkaos:

Mye snø i store deler av Sør-Norge: - Kjør forsiktig

Vakthavende meteorolog, Vibeke Thynes, sier at det vil komme mer snø i Vestfold, Telemark og indre deler av Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede i går kveld ble det klart at snøkaoset hadde startet for alvor på Sørlandet. Både på E18 ved Akland i Risør kommune og E 39 ved Flekkefjord sto trafikken stille som følge av fastkjørte trailere.

Det begynte med at Meteorologisk institutt i går ettermiddag sendte ut et OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. Der forventet de at det ville komme mellom 20 og 40 centimeter snø i Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Men det viser seg at snøen også har kommet til Østlandet. For i løpet av natta har Vegtrafikksentralen på Østlandet jobbet iherdig for å klargjøre veiene før morgenrushet.

- Det snør over store deler av Østlandet. Vi har hatt brøytebiler ute i hele natt, og det jobbes fortsatt iherdig. Vis hensyn, og kjør etter forholdene. Det kan være glatt, skriver de på Twitter.

Det kommer mer

Vakthavende meteorolog, Vibeke Thynes, bekrefter at snøen har kommet som planlagt i løpet av kvelds- og nattestimene.

- Ja, det har kommet en del i Vestfold og Telemark. Det har ikke lagt seg så my lenger nord, noe som heller ikke var forventet, sier hun til Dagbladet.

- Det vil snø jevnt gjennom dagen. Vi får nok 10 centimeter i områdene nord for Oslo og opp til Lillehammer, sier hun.

Hun opplyser også om at en tredjedel av den ventede nedbøren har kommet allerede i de mest utsatte områdene: Vestfold, Telemark og indre deler av Aust-Agder.

- Senk farten

Politiet i Vestfold og Telemark har imidlertid ikke opplevd noen utfordringer med snøkaoset ennå, men det har kommet melding om én utforkjørsel.

- Vi kan ikke si vi har hatt noen problemer, men vi har hatt en trailer som kjørte rett ut av veien. Men det skapte ikke noen trafikale problemer, opplyser operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Per Arne Amundsen til Dagbladet.

Han ber folk om å ta seg god tid, og kjøre forsiktig.

I Telemark er det heller ikke meldt om noen store utfordringer, men operasjonsleder Aadne Røilid ber også folk om å være forsiktig i morgentimene.

- Det har gått forbausende greit og vi har nesten ikke opplevd noen utfordringer, sier Røilid og leger til:

- Men folk må kjøre forsiktig, rett og slett. Beregn heller litt ekstra tid og senk farten, råder han.