PÅSKEFERIE: Det ligger fortsatt mye snø på høyfjella, men det ser ikke ut som det vil bli strålende vær i påskeferien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅSKEFERIE: Det ligger fortsatt mye snø på høyfjella, men det ser ikke ut som det vil bli strålende vær i påskeferien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Mye snø på høyfjellet i påska

Men forvent ikke strålende vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til tross for at påska kommer to uker senere i år enn i fjor, så er det fortsatt mye snø på fjellet. Ifølge meteorolog Terje Alsvik Walløe har du størst sjanse for snø oppe på 1000 meters høyde.

- Det ligger fortsatt en god del snø i fjellet på Øst- og Sørlandet ved rundt 1000 meters høyde. Jo høyere og lenger vestover du kommer, jo mer snø er det, sier Walløe.

På veien fra Beitostølen til Valdresflya er det brøytekanter på opp mot fem meter. PR-sjef i Beitostølen Resort, Bjørn Jacobsen, forventer at rundt 15 000 turister tar turen i påska.

- Vi ser at det er flere og flere folk som vil til fjells. Vi hadde en veldig god påske i fjor, men vi har aldri hatt større pågang enn i år, sier Jacobsen.

Ikke strålende sol Mens snøen ligger trygt oppe i høyden, så ser det dessverre ikke ut som påskeværet vil bli spesielt godt. I fjor var påska veldig kald, men da var den også to uker tidligere enn i år.

- Temperaturen i fjellet øker for hver uke som går. Det var veldig fine forhold i sør i fjor, men vi ser ingen store høytrykk over Norge nå. Vi kan derfor ikke forvente sol hele påska i år, men det ser foreløpig ikke helt elendig ut heller, sier Walløe.

Denne uka vil det være plussgrader så langt opp som mot 1000 meter.

- Snøgrensa ligger akkurat nå på rundt 1500 meter, men dette vil variere fra dag til dag, sier Walløe.

REKORD: Næringslivet i Beitostølen er klare for påsketuristene. Nicolay Flaaten, Atle Hovi, Arne Grønolen, Målfrid Robøle, Linn Hamre, Bjørnar Hovi, Håkon Djønne, André Midtgaard, og Stian Hagen. Foto: DestinasjonsKirurgene
REKORD: Næringslivet i Beitostølen er klare for påsketuristene. Nicolay Flaaten, Atle Hovi, Arne Grønolen, Målfrid Robøle, Linn Hamre, Bjørnar Hovi, Håkon Djønne, André Midtgaard, og Stian Hagen. Foto: DestinasjonsKirurgene Vis mer

I Nord-Norge derimot er snøgrensa mye lavere.

- I Tromsø har de en meter snø i hundremeters høyde, så det er det gode forhold, sier Walløe.

Påsketurismen viktig - Vi ser at det er flere og flere folk som vil til fjells. Vi hadde en veldig god påske i fjor, men vi har aldri hatt større pågang enn i år, sier Jacobsen.

De 15 000 turistene Jacobsen venter i Beitostølen, vil legge igjen rundt 30 millioner kroner i fjellandsbyen. Det er viktig for et sted som har 239 fastboende.

- Påsketurismen er viktig for Beito som fjellandsby, og slik er det sikkert i andre norske turistbyer også, sier Jacobsen.

HER kan du sjekke hvordan snødybden er der du skal på påskeferie.

MYE SNØ: Her viser Atle Hovi og Sofie Strand hvor høye brøytekantene er på høyfjellet ved Beitostølen. Foto: DestinasjonsKirurgene
MYE SNØ: Her viser Atle Hovi og Sofie Strand hvor høye brøytekantene er på høyfjellet ved Beitostølen. Foto: DestinasjonsKirurgene Vis mer